Rise project: Fostul primar Cristian Poteraş are o moşie ascunsă, cumpărată pe numele soacrei

0

Primar al sectorului 6, Cristian Poteraş, ar avea o proprietate de şapte hectare în Valea Prahovei, pe care şi-a amenajat-o în perioada 2004-2012 prin intermediul soacrei sale, scrie Rise Project. Poteraş execută în prezent o condamnare de 8 ani de închisoare pentru retrocedarea frauduloasă a unor terenuri evaluate la 58 de milioane de euro. 

În timpul anchetei care l-a trimis după gratii, DNA a găsit pe numele lui Poteraş doar un apartament din Crângaşi şi 800 de euro într-un cont bancar.  Deşi bunurile i-au fost puse sub sechestru, instanţa nu a dispus şi confiscarea lor.

Procurorii DNA au deschis anul trecut un nou dosar pe numele lui Poteraş, pe care care îl acuză că a primit şpăgi de aproximativ 1 milion de euro în perioada în care conducea sectorul 6. Rise Project notează că proprietatea amenajată discret pe Valea Prahovei ar putea fi pusă sub sechestru în acest al doilea dosar dacă procurorii vor putea să demonstreze că cea care o deţine în acte, soacra fostului edil,  a fost folosită ca “om-de-paie” în afacere.

În perioada de vârf a pieței imobiliare, când retroceda, în fals, suprafețe de teren uriașe în Sectorul 6 al Capitalei, Cristian Poteraș și-a amenajat o fermă de aproape 7 hectare în satul Drăgăneasa – comuna Provița de Jos, lângă Câmpina.

Domeniul a tot crescut, între 2004 și 2009, înghițind parcelă după parcelă, până a ajuns la dimensiunile actuale.

Citeşte şi Banii românești investiți în Casa Grande din Brazilia

În total, au fost cumpărate șase terenuri, prin acte încheiate pe numele soacrei, Gica Gîdea – o pensionară născută în 1938, decedată recent, din cauza unei boli terminale.  Până să moară, femeia și-a avut adresa într-un apartament din cartierul Dristor. Ea ar fi avut o pensie de aproximativ 1.500 de lei. Locuia, de mult timp, într-un bloc cu patru etaje, așezat la câteva cvartale distanță de câmpurile care mărginesc Bucureștiul.

Cu două vile, grajduri, anexe gospodărești, un havuz și un teren de tenis, ferma lui Poteraş e așezată pe o pantă lină, dincolo de coama dealului lăsat în urmă, pe partea stângă, de șoferii care se duc la Brașov și trec prin dreptul Câmpinei, scrie Rise Project. Jurnaliştii estimează că valoarea totală a proprietăţii se apropie de un milion de euro.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele