Robert Cazanciuc vrea demisia Premierului Ludovic Orban

0
- Reclama -

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, consideră că premierul Ludovic Orban „trebuie să îşi asume prin demisie numirea în fruntea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacţiile financiare ale României”.

 

Președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a demisionat din funcție. Este acuzat că și-a falsificat documentele de studii pentru a obține funcții.

„Premierul Orban trebuie să îşi asume prin demisie, numirea, prin Hotărârea de Guvern nr. 746/3.09.2020, în fruntea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a unui falsificator care să controleze tranzacţiile financiare ale României. Să nu uităm că începând cu luna ianuarie a acestui an, Oficiul are atribuţii de monitorizare şi blocare în timp real a tranzacţiilor financiare asupra cărora există suspiciuni de spălare de bani sau finanţare a terorismului”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Robert Cazanciuc.

Președintele Senatului, PSD-istul Cazanciuc recaționează pentru protejarea clanurilor interlope

- Reclama -

Laurențiu Baranga a demisionat joi

Laurențiu Baranga a demisionat joi. Demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Poliția Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție face, sâmbătă, percheziții la domiciliul lui Laurențiu Baranga din Râmnicu Vâlcea.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Laurențiu Baranga și-ar fi falsificat diploma de Bacalaureat, pe baza căreia ar fi obținut celelalte diplome de studii superioare. Toate aceste documente le-ar fi depus la dosarul de angajare.

Prejudiciul se ridică la 640 de mii de lei, indemnizații pe care le-a primit de la instituțiile publice la care a lucrat.

Laurențiu Baranga a fost numit în funcția de președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor pe 4 septembrie

Vezi cel mai bun purificator anti-coronavirus pe Casoteca.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele