Robert Negoiță vrea să recupereze zona retrocedată din Parcul IOR

Gogu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a exprimat dorința de a recupera zona retrocedată din Parcul IOR și s-a întâlnit cu mai multe organizații neguvernamentale în acest sens. Împreună, vor căuta diverse soluții pentru a reobține această porțiune de teren. Primarul a afirmat că lupta pentru recuperarea acestei zone durează de peste 10 ani.

Primarul Sectorului 3 a subliniat că zona retrocedată din Parcul IOR a fost „jefuită” cu aproape 20 de ani în urmă și a adăugat că autoritatea locală încearcă de peste 10 ani să o recupereze. La data de 6 martie 2023, Robert Negoiță s-a întâlnit cu mai multe ONG-uri și au convenit să caute împreună diverse soluții pentru a restabili această zonă verde. Potrivit primarului, s-au stabilit deja câteva obiective și urmează să se întâlnească din nou săptămâna viitoare, tot în ziua de luni, pentru a prezenta ideile.

Suntem în așa-zisa zonă retrocedată din Parcul IOR. Parte componentă, dintotdeauna, din Parcul IOR, prăduită de niște…hai să nu zicem ticăloși, dar nu știu cum să le zic. Mă rog, niște indivizi…acum aproape 20 de ani. Noi ne chinuim de mai bine de 10 ani să luăm această bucată de teren, să o luăm înapoi. Avem alături de noi mai multe ONG-uri cu care m-am întâlnit chiar astăzi și am stabilit, am fost de acord cu toții, să căutăm cât mai multe variante de demersuri pentru a recupera acest teren. Ce demersuri? A rămas să ne gândim, deja am schițat, oarecum, niște obiective și niște pași. A rămas să ne întâlnim săptămâna viitoare, tot luni, la început de săptămână și să vedem ce idei putem să avem până atunci, precizează Robert Negoiță într-un video publicat pe Facebook.

Primarul Sectorului 3 a evidențiat faptul că Bucureștiul este un oraș supraaglomerat și că nu are nevoie de alte clădiri care să fie construite în această zonă retrocedată a Parcului IOR. Negoiță speră că autoritatea locală va putea recupera terenul într-un timp rezonabil, posibil unu, doi sau trei ani, astfel încât acesta să rămână proprietatea publică.

Citeste si...  Aproximativ 60 de blocuri din zona Calea Vitan și pe Bulevardul Unirii au rămas fără apă caldă din cauza unor avarii

Să le analizăm în ideea de a face demersuri pentru că ne dorim cu adevărat ca acest teren, acest parc, această bucată de teren, zonă verde a orașului să rămână verde, să rămână parc, să rămână public pentru noi toți. Avem nevoie de verde, avem nevoie de cât mai multe spații libere, cât mai mult loc unde să mergem să ne recreăm. Și așa e un oraș aglomerat, nu avem nevoie de clădiri în plus în aceste zone care au fost parc dintotdeauna. Doamne ajută! Să sperăm că vom reuși și, într-un timp rezonabil, nu mâine, poimâine, dar într-un timp rezonabil…un an, doi, trei, să luăm înapoi acest teren care a fost și trebuie să rămână domeniu public, a concluzionat Robert Negoiță.


Distribuie articol: