Robot ”de omenie”, amână plata ratelor bancare

0

Un robot creat de start-up-ul Future WorkForce, partener Gold al UiPath, procesează în fiecare oră 240 de cereri de amânare a plăţii ratelor pentru credite bancare, informează compania într-un comunicat.

 

“O astfel de cerere este procesată în câteva secunde, în timp ce un angajat al băncii care analizează un astfel de set de documente poate consuma până la 20 de minute pentru a identifica toate detaliile necesare pentru evaluarea corectă şi aprobarea amânării de plată. Aşa cum ne-am aşteptat, clienţii băncilor au depus peste o sută de mii de astfel de cereri, ceea ce a generat un volum de lucru de 50 de ori mai mare pentru persoanele din back-office. Soluţia noastră le poate degreva de orele suplimentare alocate pentru acest proces, însă ea poate fi folosită pe termen lung pentru că poate fi extinsă cu uşurinţă şi către alte procese. Atât timp cât băncile vor implementa cu ajutorul tehnologiei o soluţie de colectare şi procesare a solicitărilor ce se poate modela şi pe alte procese, vor deschide uşile şi spre alte oportunităţi precum actualizarea de date la distanţă, implementarea planurilor de rambursare la expirarea termenului de amânare, preluarea şi procesarea refuzurilor la plată pentru tranzacţii online cu cardul”, susţine Mihaela Moisa, co-fondator Future WorkForce.

Soluţia Future WorkForce se bazează pe un set de tehnologii precum: automatizări dezvoltate folosind atât roboţi UiPath, cât şi integrări cu sistemele interne prin API, şi permite interacţiunea robot – om printr-o interfaţă uşor de personalizat.

Conform companiei, robotul care a fost integrat deja în două dintre băncile care se află în portofoliul start-up-ului de tehnologie preia cererile de amânare a ratelor bancare de pe toate canalele digitale ale unei bănci (formular online integrat pe website, e-mail trimis către adresa oficială, chatboţi), conform procedurilor de lucru ale instituţiei creditoare aliniate cu OUG 37/2020.

 

Citește și: Statul vrea să plătească o parte din salariile angajaților care revin la muncă după 15 mai

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele