Roman, PNL: autonomia Ţinutului Secuiesc troc politic PSD-UDMR

0

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, consideră că adoptarea tacită a proiectului de lege privind autonomiaŢinutului Secuiesc este un troc politic ascuns, între PSD şi UDMR.

 

„Adoptarea tacită a proiectului de lege privind autonomiaŢinutului Secuiesc este un troc politic ascuns, între PSD şi UDMR. Nu este pentru prima dată când în Parlamentul României, PSD face jocul UDMR, punând interese de partid în faţa interesului naţional. Responsabilitatea integrală pentru adoptarea tacită a acestui proiect de dezintegrare teritorială a României revine majorităţii toxice a PSD şi aliaţilor săi din conducerea Camerei Deputatilor care au profitat de perioada Paştelui şi de activitatea restrânsă din parlament pentru a nu trece la vot final proiectul amintit”, afirmă Roman.

”Trocul acestei înţelegeri este susţinerea parlamentara de care PSD are nevoie de la UDMR”

El consideră că în acest mod se procedează când o majoritate toxică vrea să treacă pe şest un proiect de lege. ”Am auzit din partea liderului PSD că proiectul nu a primit raport de la comisie. E o minciună! Acest proiect de lege a primit raport de respingere de la Comisia de Administraţie Publică. A mai spus că nu a ştiut! Cum poţi să spui aşa ceva când stenograma sedintei din 23 aprilie arată alb pe negru că cel care a făcut anunţul este chiar Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor. Trocul acestei înţelegeri este susţinerea parlamentara de care PSD are nevoie de la UDMR pentru a-şi promova proiectele populiste, legate de epidemia de COVID”, declară liderul liberal.

 

PNL solicită PSD dezbaterea şi respingerea la Senat a acestui proiect nociv.

”Ţara este în lupta cu pandemia, iar PSD profită de aceste zile grele pentru a pune umărul la susţinerea unor proiecte care vizează federalizarea României! Asta este adevarata faţă a PSD: şi-au schimbat liderii, dar năravul a rămas acelaşi, promovarea unor politici anti-naţionale şi populiste”, a mai spus Florin Roman.

 

Senatul se reuneşte miercuri pentru a vota împotriva controversatului proiect, a anunțat preşedintele Senatului, Robert Cazanciuc.

Citește și: Autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată tacit de Camera Deputaților

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele