Ministrul Ana Birchall a decis să preia atribuţiile unor secretari de stat

0

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, luni, că a preluat atribuţiile unor secretari de stat, precizând că sunt ”lucruri normale” legate de activitatea curentă a Ministerului Justiţiei.

Birchall a fost întrebată de jurnaliști despre preluarea atribuţiilor unora dintre secretarii de stat.

”Am decis preluarea atribuţiilor unor secretari de stat. Nu am făcut altceva decât ce am făcut şi în februarie 2017, am preluat toate atribuţiile pe care eu le-am considerat necesare. Atâta vreme cât eu răspund, este normal să ştiu cum se cheltuiesc banii, pe ce se cheltuiesc, cine semnează, pentru ce semnează, ce se avizează, ce nu se avizează, lucruri absolut normale legate de activitatea curentă a Ministerului Justiţiei şi de buna funcţionare”, a declarat Ana Birchall, potrivit News.ro.

Ea a mai precizat că Ministerul Justiţiei este pe circuitul de avizare al multor instituţii şi trebuie să asigure buna desfăşurare a şedinţelor de Guvern.

Potrivit G4Media, Nicolae Popa, secretar de stat din octombrie 2018, şi Sebastian Costea, consilier personal al lui Tudorel Toader în perioada mai 2017- aprilie 2018 şi ulterior secretar de stat, nu mai au nicio atribuţie în conducerea Ministerului Justiţiei, acestea fiind preluate de Ana Birchall.

Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că Nicolae Popa şi Sebastian Costea sunt consideraţi apropiaţi ai fostului ministru, Tudorel Toader.

Citeşte şi Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a revocat procedura de desemnare a procurorului general şi a membrului Eurojust

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele