Români, actori și magistrați au protestat în toată țara, Buzatu i-a ironizat

0

Sute de persoane erau duminică seară în Piața Victoriei la ora 19.00 și mii în toată România. Oamenii spun că vor ieși în stradă până la abrogarea OUG 7 și desființarea secției speciale pentru magistrați. Actorii de la Teatrul Național București au protestat pe treptele instituției, în semn de solidaritate față de magistrații din România.

Ei se alătură magistraţilor din peste 80 de instanţe care au protestat în ultimele zile faţă de ultimele modificări ale legilor justiţiei.

“Parchete din toată ţara şi-au suspendat activitatea. Magistraţii, procurori şi judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor.

Suntem solidari cu toate revendicările acestora şi mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca şi vom lupta împreună până la capăt pentru aceleaşi valori!”, precizează protestatarii.

Protestele magistraţilor faţă de OUG 7 pe legile justiției, despre care spun că le afectează independenţa, nu scad în intensitate, ba din contră. Vineri, în zeci de oraşe, procurori şi judecători au întrerupt activitatea, pentru aproximativ o oră şi au ieşit în faţa parchetelor sau instanţelor.

Buzatu a apelat la ironii

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune că se îndoieşte că actorii care s-au solidarizat cu manifestanţii din stradă cunosc foarte bine OUG 7 pe legile justiţiei. „Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalităţi artistice, unele de marcă, ştiau foarte bine ordonanţa împotriva căreia protestau şi că acea ordonanţă cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideţi să fim serioşi un pic totuşi în ţara asta”, a afirmat Dumitru Buzatu.

Citește cum Toader a ascuns judecătorilor din CSM adevarul despre OUG pe legile justiției

Au fost manifestaţii în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Braşov şi Oradea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele