România este reprezentată la Bruxelles de nulități din cauza nepotismului din PSD-ALDE

0

Deși una dintre cauzele pentru care sistemul Ceaușescu ne-a dus la sapă de lemn a fost nepotismul, PSD-ALDE funcționează pe același principiu. Nu este o problemă dacă în interiorul partidelor din coaliție se întâmplă acte de nepotism, dar este o mare problemă când România este reprezentată la Bruxelles sau la Torino sau oriunde de nepoți, copii, frați sau neveste de politicieni fără pregătirea necesară.

Sunt sute de români pregătiți să facă față acestor poziții, dar fruntașii PSD-ALDE decid să-și trimită apropiații în aceste posturi cheie, bine plătite. Bine, dacă ești iubita ”liderului maxim”, atunci îți trimiți fratele să lucreze într-un mediu occidental.

Copii de foşti miniştri, parlamentari, şefi SIE şi magistraţi CCR au ajuns diplomaţi pe baza unui singur criteriu: numele părinţilor. Printre pile s-a strecurat şi fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea.
1. Ramona Niţă face parte din secţia „Transport, Telecomunicaţii, Energie“ a Reprezentanţei. Este fiica fostului ministru PSD al Energiei, Constantin Niţă, condamnat vara trecută la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Niţă a fost eliberat în decembrie, după decizia CCR care a desfiinţat sentinţele date de completurile de cinci judecători de la Curtea Supremă. Procesul său va fi rejudecat.

2. Alexandru Pogea este fiul lui Gheorghe Pogea, fost ministru de Finanţe în Guvernul Boc, ajuns la acea vreme în Executiv cu susţinerea lui Adriean Videanu. Alexandru Pogea este coordonatorul secţiei „Transport, Telecomunicaţii, Energie“ din cadrul Reprezentanţei, deci este şeful Ramonei Niţă. La Bruxelles, fiul unui fost ministru PDL este şeful fiicei unui fost ministru PSD. În 2009, când PSD şi PDL erau împreună la guvernare, Gheorghe Pogea şi Constantin Niţă erau colegi de Guvern. Pogea-tatăl era la Finanţe, iar Niţă-tatăl era la IMM-uri. „Alexandru Pogea e de vreo 8 ani la Reprezentanţă şi nu se dă dus. Oficial, mandatul său ar fi trebuit să expire după patru ani, dar a tot fost prelungit până azi, la propunerea Ministerului Energiei, controlat în continuare de Constantin Niţă“, susţin surse guvernamentale.

3. Mihnea Sarcă e fiul fostului director adjunct al SIE, Vasilică Sarcă, trecut în rezervă anul trecut de preşedintele Klaus Iohannis. Mihnea Sarcă e angajat la Bruxelles în Secţia Afaceri Economice şi Financiare, unde se ocupă de dosare ce ţin de sectorul bancar şi piaţa de capital. Potrivit surselor citate, Mihnea Sarcă a fost propus la post de Banca Naţională, instituţie condusă de Mugur Isărescu.

4. Diana Cliveti a fost repartizată la „Politica Externă de Securitate şi Apărare“. Diana Cliveti este fiica Minodorei Cliveti, fost parlamentar PSD de Bacău între 2000 şi 2008, apropiată de fostul sforar social-democrat Viorel Hrebenciuc. Înainte de a ajunge la Bruxelles, Diana Cliveti a lucrat la Ambasada României în Grecia, când ambasador era George Ciamba, actualul ministru pentru Afaceri Europene.

Citește și Cum justifică Iordache semnele obscene, într-un schimb de replici cu un deputat USR: „A fost un spasm”

5. Raluca Seucan coordonează secţia „Afaceri Interne” din cadrul Reprezentanţei României la Bruxelles. Este fiica Aspaziei Cojocaru, fost judecător CCR, cea care, la validarea Referendumului din 2012, a înclinat balanţa în favoarea lui Traian Băsescu. Raluca Seucan este soţia lui Claudiu Seucan, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei pe vremea guvernării Năstase.

6. Iulian Tănasepentru că Dragnea face orice pentru Iubi – se ocupă la Reprezentanţă de „Relaţii Comericale Externe“. Cine este Iulian Tănase? Fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea. Potrivit surselor diplomatice, Iulian Tănase a fost trimis la Bruxeles în urmă cu cinci ani, când relaţia dintre sora sa şi liderul PSD era la început. A rămas acolo la propunerea Ministerului pentru IMM-uri, condus de Radu Oprea, unul dintre apropiaţii lui Dragnea.

Ziarul Adevarul știe chiar mai multe

Curăţenie ratată în 2017 Surse din MAE au declarat pentru „Adevărul“ că fostul ministru pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a făcut, în 2017, o analiză a tuturor diplomaţilor trimişi de România la Bruxelles. Raportul a ajuns pe masa premierului Mihai Tudose. „În acel moment au început să sune telefoanele la partid, să se tragă sfori. Chiar şi ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, s-a plâns că ministrul îi descompune echipa pentru Preşedinţia UE. Ba chiar şi preşedintele Iohannis a fost înştiinţat. Tudose a plecat de la Guvern, iar Viorica Dăncilă nu a mai mişcat un deget. Raportul e într-un sertar la MAE.

Evident că Meleşcanu ar putea începe oricând curăţenia, dar nici nu îi pasă, nici nu prea pare că mai poate. La un trabuc, bătrânul diplomat are alte lucruri de discutat!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele