România exportă 9.000 de tone de miere anual

0

Conform ultimelor date, producătorii români trimit anual circa 9.000 de tone de miere în lume, situându-se pe locul al doilea ca număr de stupi în Uniunea Europeană.

În 2021, România s-a situat pe locul al 8-lea în UE la exporturile de miere în ţările din interiorul comunităţii, livrând peste 8.400 de tone, arată calculele făcute pe baza datelor Eurostat, preluate de „Ziarul Financiar”.

Ierarhia este condusă de Ungaria, care livrează peste 60.000 de tone anual în magazinele din Uniunea Europeană, în timp ce Spania şi Belgia ocupă celelalte locuri în clasament.

Totodată, România exportă o mare cantitate de miere şi în afara ţărilor Uniunii Europene. Astfel, peste 900 de tone ajung în special în Asia şi Orientul Mijlociu. Tot țn afara UE, cel mai mult exportă Spania, Ungaria și Germania.

Potrivit ultimelor date de la Comisia Europeană, România se află pe locul secund în topul celor mai mari crescători de albine din Uniunea Europeană, după Spania, cu un efectiv de aproape două milioane de stupi, întregul sector apicol, unul important pentru agricultură, însemnând circa 18,5 milioane de stupi la nivelul continentului, arată Comisia Europeană prin datele publicate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele