Azi am putea afla de ce România nu expulzează diplomați ruși, deși știm că sunt mincinoși și-l sprijină pe criminalul Putin

0
aurescu interpelare
Pavel Popescu, PNL; Bogdan Aurescu, minitru de Externe

Deputatul liberal Pavel Popescu, președintele Comisiei de Apărare, a depus luni la Camera Deputaților o interpelare oficială pentru ministrul de Externe Bogdan Aurescu, căruia îi cere explicații pentru faptul că România nu a expulzat nici un diplomat rus.

 

Pavel Popescu amintește că cei mai mulți dintre aliații NATO din flancul estic și din vestul UE au expulzat deja zeci de diplomați ruși, acuzați că efectuau operațiuni secrete sau de manipulare pe teritoriul țărilor lor.

”Care este motivul pentru care România nu urmează modelul țărilor din alianțele politice și militare din care facem parte, care au decis expulzarea diplomaților ruși, o dată cu escaladarea conflictului militar din Ucraina, provocat și întreținut de către regimul de la Moscova?”, este una dintre întrebările puse de Pavel Popescu.

El amintește că Olanda a expulzat 17 diplomați ruși, Belgia – 21 diplomați, Irlanda – 4 și Cehia – 1. ”Decizii similare privind expulzarea diplomaților au fost luate și de către guvernele din Statele Unite ale Americii, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Estonia, Latvia, Lituania și Muntenegru”, mai susține Popescu.

El îi mai cere lui Aurescu detalii despre măsurile propuse de MAE împotriva războiului hibrid dus de Rusia: ”Având în vedere faptul că Federația Rusă este recunoscută pentru perfecționarea instrumentarului hibrid mai ales în timpul crizelor de securitate, fapt confirmat inclusiv de Strategia noastră de apărare, ce măsuri propune Ministerul Afacerilor Externe pentru a ameliora aceste riscuri?”

Vezi și Ambasada Rusiei încearcă împrietenirea cu zeci de primari români

”Cum își propune Ministerul Afacerilor Externe combaterea riscurilor de securitate asociate războiului provocat de Rusia în Ucraina, materializat prin dezinformări din partea Ambasadei Rusiei la București, dar și o relație lipsită de onestitate în raport cu presa și societatea civilă?”, mai întreabă Popescu.

interpelare Aurescu

Ce spune parlamentarul PNL

Interpelare-Pavel-Popescu-pentru-Bogdan-Aurescu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele