România intră în forță pe piața mondială a whisky-ului

0

Panoplia de băuturi produse în țara noastră se va bucura de un nou sortiment. Primul whisky single malt produs în România va fi introdus pe piețele internaționale de Ziua Mondială a Whisky-ului, 21 mai. Alexandrion Group va prezenta gama Carpathian printr-o serie de evenimente internaționale pe parcursul anului.

 

„Whisky-urile noastre reflectă perfect terroir-ul distileriei noastre. Impactul puternic al aromei orzului nostru malțat -care este conform testelor de laborator, cel puțin la fel de calitativ precum orzul scoțian – apa subcarpatică pură combinată cu aroma unică datorată butoaielor de vin românești, europene și Bourbon din Kentucky USA, fac din Carpathian un whisky rafinat, care fără îndoială va deveni unul dintre cele mai bune din lume, pe măsură ce acesta se maturează.”, susține Allan Anderson, master distilerul companiei.

„Am distilat și maturat whisky single malt încă din 2017, achiziționând butoaie din toată Europa și din SUA. Aceasta este prima șansă pe care o vor avea pasionații de single malt de a se bucura de un whisky din Carpați”, a declarat Nawaf Salameh, președintele fondator al Alexandrion Group.
Cele trei tipuri de băuturi care vor fi prezentate în cadrul turneului includ un whisky Fetească Neagră și Pinot Noir din selecția de butoaie de vinuri românești a mărcii și un whisky finisat în butoaie de Madeira, care figurează ca parte a selecției de butoaie de vinuri spaniole și portugheze. Atât whisky-ul Feteasca Neagra, cât și cel cu finisaj Madeira au fost maturate inițial în butoaie Bourbon de prima umplere, iar cel Pinot Noir a fost maturat exclusiv în butoaie românești de Pinot Noir.

Potrivit producătorilor: ” Este o premieră mondială lansarea unui single malt maturat în butoaie de vin românesc. România are o istorie de peste 2000 de ani în producția de vin si este unul dintre cei mai mari producatori de vin la nivel mondial. Alexandrion Group, prin The Iconic Estate – divizia sa de vinuri – produce unele din cele mai bune vinuri romanesti, iar viile sale se află la paralela 45, similar cu regiunea Bordeaux. La începutul anului 2021, Feteasca Neagră a fost premiată cu Dublă Medalie de Aur la Bruxelles, fiind considerat unul dintre cele mai bune vinuri roșii românești. Acest vin dezvoltă arome condimentate, de fructe afumate si tanini echilibrați. Alexandrion Group devine astfel una dintre puținele companii din lume care foloseste propriile butoaie de vin pentru a învechi Single Malt. O colaborare unică în România, ce se va îmbogăți în anii ce urmează”.

 

Exportul american de wiskey este în impas

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele