România – Kazahstan, un meci doar pentru orgoliu

0

Echipa națională de fotbal va întâlni, astăzi la Ploiești de la ora 21.45, echipa similară a Kazahstanului. Cum calificarea, mai exact ratarea ei, a fost deja rezolvată de celălalt antrenor, Cristoph Daum, Cosmin Contra, actualul selecționer,  debutează într-o atmosferă relaxat – blazată.

„Încep un nou drum la echipa națională. Am venit într-un moment greu la națională, dar întotdeauna antrenorii depind de rezultate. Din păcate, antrenorul de dinaintea mea nu a avut rezultate și asta a făcut ca el să nu mai continue aici. Eu am găsit un grup foarte bun la națională, cu poftă de antrenamente. Le-am transmis jucătorilor niște idei simple, dar sunt idei pe care le-am spus din inimă. Sper ca în meciurile cu Kazahstan și Danemarca să se vadă o mică schimbare la națională, pentru că nu pot schimba foarte mult în trei zile de antrenament. Vreau să se vadă altceva, adică o altă atitudine, să ne luptăm pentru fiecare minge. Sunt emoții normale pentru mine înaintea unui vis împlinit. Normal că ele există, dar când începe meciul voi redeveni Cosmin Contra cel care se agită pe margine. Soarta a făcut ca debutul meu la echipa națională să aibă loc pe un stadion (n.r. — Ilie Oană din Ploiești) unde eu am avut aproape doi ani extraordinari cu Petrolul în care am câștigat un trofeu după foarte mult timp. Îmi va face enorm de multă plăcere să mă întorc la Ploiești, pe stadionul pe care m-am simțit extraordinar. Kazahstan este o echipă bună, o echipă puternică din punct de vedere fizic. Ne poate pune probleme. Dacă noi nu vom juca bine atunci e posibil să avem o surpriză. Meciul tur a fost unul ciudat deoarece s-a jucat în condiții proaste, jucătorii noștri nu sunt obișnuiți să joace pe gazon artificial. Kazahstan a jucat atunci foarte agresiv, dar ambele echipe au avut ocazia de a marca și a câștiga. Kazahstan și Danemarca sunt echipe puternice din punct de vedere fizic și avem nevoie de prospețime, așa că vor fi ceva schimbări în aceste două meciuri. Trebuie să rămânem în grupa valorică C pentru a fi capi de serie la tragerea la sorți a Ligii Națiunilor, așa că pentru noi sunt importante aceste ultime meciuri”, a declarat Contra.

„Cred că va fi un joc interesant, antrenant, ambele echipe sunt puternice. Ne gândim și noi că, dat fiind că s-a schimbat antrenorul echipei României, jucătorii români vor dori să demonstreze că joacă bine și sperăm că și pentru suporteri va fi un meci interesant”, a afirmat Aleksandr Borodiuk, selecționerul Kazahstanului.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele