Un englez la curtea rugby-ului românesc

0

Federatia Română de Rugby informează că echipa naţionala de seniori a României va fi pregatita de către englezul Andy Robinson.

În vârstă de 54 de ani, Robinson este unul dintre cei mai titraţi antrenori englezi, câştigător cu echipă naţională a Angliei al titlului mondial în 2003, această fiind singură echipă din Europa care a cucerit trofeul Webb Ellis.

Andy Robinson a fost internaţional englez între 1988 şi 1995, a făcut parte din selecţionată British Lions în turneul din Australia în 1989 şi a evoluat în Premiership între 1985 şi 1997 la Bath, cu care a cucerit 7 titluri de campion al Angliei şi 7 Cupe. La finalul carierei de jucător a devenit antrenor, pregătind pe Bath (1997-2000) cu care a cucerit că antrenor principal, în premieră pentru o echipă britanică, Heineken Cup în 1998, între 2000 şi 2004 a făcut parte din staff-ul naţionalei Angliei care în 2002 a devenit numărul 1 mondial şi în 2003 a câştigat Cupă Mondială, apoi între 2004 şi 2006 a fost antrenor principal al Angliei, cele mai notabile succese fiind cu Africa de Sud şi Australia. Între 2007 şi 2009 a fost antrenor principal la Edinburgh, cu care a terminat pe locul secund în Ligă Celtică în 2009, între 2009 şi 2012, antrenor principal al Scoţiei, cu victorii în faţă Africii de Sud, Australiei şi Argentinei, iar între 2013şi 2016 antrenor principal la Bristol, echipă pe care a promovat-o în Premiership în 2016, după 8 ani.

“Este o onoare să fiu numit antrenorul principal al României. Rugbyul românesc are o tradiţie imensă şi sper să pot confirma aspectele cheie ale valorilor rugbystice româneşti. Sunt foarte mulţi oameni minunaţi implicaţi în rugbyul din România, începând cu preşedintele Alin Petrache până la cei de la firul ierbii, care sunt cu toţii pasionaţi şi concentraţi pe succes. Scopul meu este să îi unesc pe toţi aceştia şi să dezvolt jocul astfel încât România să evolueze la cel mai înalt nivel. Obiectivul principal este calificarea echipei la Cupă Mondială din 2023, care va avea loc în Franţa. După întâlnirile pe care le-am avut cu Alin Petrache şi reprezentanţii Departamentului de Înaltă Performanţă al FRR, şi după ce am vizionat câteva din meciurile de anul trecut ale echipei, cred că acesta este un obiectiv realizabil. Am călătorit în România de câteva ori, prima data în 2000, cu Brian Ashton, pentru a susţine câteva sesiuni de antrenament cu grupe de juniori, a două oară am fost în 2006 cu echipă de tineret a celor de la Bath, apoi în 2009, că antrenor principal al Scoţiei, când am reuşit să câştigăm cu Scoţia A, Nations Cup, ce a avut loc la Bucureşti. Jocul de rugby în viziunea mea este un joc simplu, frumos, în care jucătorii pot face performanţă dacă stăpânesc procedeele de bază. Cred că dacă munceşti mult, sub presiune şi stăpâneşti aceste procedee, poţi să evoluezi la cel mai înalt nivel. Jucătorii trebuie să înţeleagă exact rolul lor în echipă şi ceea ce au de făcut. Nu în ultimul rând, rugbyul înseamnă construirea unei apărări care să nu poate fi depăşită, iar în atac să cauţi şi să găseşti spaţiul. Dacă vom reuşi să ducem balonul în mâinile celor mai rapizi jucători, care găsesc spaţiul în joc, atunci vom reuşi să marcăm şi toată lumea iubeşte să vadă eseuri”, a declarat Andy Robinson.

Citește și: Legături cu iz penal între CJ Giurgiu și firme apropiate de Nicolae Bădălau, Liviu Dragnea sau Cătălin Voicu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele