România participă cu o echipă de peste 70 de persoane la exerciţiul de apărare cibernetică Cyber Coalition 2018

0

România participă cu o echipă de peste 70 de persoane, coordonată de Ministerului Apărării Naţionale, la exerciţiul de apărare cibernetică Cyber Coalition 2018, organizat de NATO. Exerciţiul “are ca obiectiv principal instruirea şi testarea capacităţii Alianţei de a-şi apăra reţelele de calculatoare faţă de terţe provocări, atunci când se operează într-un domeniu deschis confruntărilor cibernetice”, potrivit MApN.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de MApN, în perioada 26-30 noiembrie se desfăşoară Cyber Coalition 2018, cel mai important exerciţiu de apărare cibernetică organizat de NATO, având Centrul de coordonare în Tartu, Estonia.

“Exerciţiul este planificat de Comandamentul Aliat pentru Transformare, condus de Comitetul militar al NATO, şi are ca obiectiv principal instruirea şi testarea capacităţii Alianţei de a-şi apăra reţelele de calculatoare faţă de terţe provocări, atunci când se operează într-un domeniu deschis confruntărilor cibernetice”, arată MApN.

La eveniment participă reprezentanţi din toate ţările membre ale Alianţei, atât din mediul militar, cât şi din cel privat şi academic. Exerciţiul este de tip distribuit, iar fiecare naţiune participă de pe teritoriul naţional, prin conectarea în mod securizat la reţeaua cibernetică pusă la dipoziţie de Ministerul Apărării din Estonia şi configurată pentru acest exerciţiu de către Centrul CyberInt al Serviciului Român de Informaţii.

România participă cu o echipă de peste 70 de persoane, coordonată de Ministerului Apărării Naţionale, care acţionează la Centrul de excelenţă pentru tehnologii avansate de securitate cibernetică din Academia Tehnică Militară din Bucureşti.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele