România, pe penultimul loc într-un clasament Bloomberg privind cheltuielile pentru cercetare

România ocupă locul 49 din 50 într-un clasament al Bloomberg realizat în funcție de indicatorul care vizează sumele cheltuite statele de pe mapamond pentru cercetare-dezvoltare. În clasamentele Bloomberg, România ocupă cea mai bună poziție, locul 14, la indicatorul producție cu valoare adăugată mare.

0
Romania, clasament cercetare
- Reclama -

În clasamentul general al inovării, realizat în funcție de mai mulți indicatori, România ocupă locul 38 din 50, potrivit Bloomberg Inovation Index, scrie Agerpres.

În acest clasament general, cu un scor de 57,06 puncte, România este devansată de țări precum Grecia, locul 30, Cehia, 28, Ungaria, 27 și Polonia, locul 22.

Țara care a avut cel mai mult de pierdut în ediția din acest an a Bloomberg Innovation Index este Rusia, care a căzut 14 poziții, până pe locul 26. După mai mulți ani de sancțiuni și prețuri la energie reduse, scorurile înregistrate de Rusia la capitolele productivitate și producție cu valoare adăugată mare au avut de suferit.

Japonia a căzut de pe locul patru pe locul șapte, din cauza pierderii poziției de lider în domeniul brevetelor, SUA au pierdut o poziție până pe locul nouă, în timp ce Israelul a urcat o poziție până pe locul 10. China este cel mai bine clasată economie emergentă, locul 21, grație îmbunătățirii sistemului său de educație universitar.

Prima poziție a acestui clasament, care cuprinde 50 de state, este ocupată, la fel ca și anul trecut, de Coreea de Sud, țară urmată de Suedia, Germania și Elveția.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele