România poate produce mai multe măști de protecție decât poate consuma

0

Compania românească Techtex poate produce 50 de milioane de măşti chirurgicale pe lună, acoperind necesarul României de dispozitive medicale de protecţie, susţine Ioan Filip, preşedintele Grupului Taparo, din care face parte compania.

Techtex, din judeţul Maramureş, produce acum toate componentele necesare realizării măştilor şi echipamentelor de protecţie.

„Avem capacitatea să producem 50 de milioane de măşti chirurgicale, FFP2 şi FFP3 pe lună. Iar la acest moment dispunem de stocurile necesare pentru a acoperi necesarul României. Vrem ca România să nu mai fie total dependentă de importuri şi să conteze în Europa, în ceea ce priveşte producţia textilelor şi dispozitivelor medicale”, a precizat preşedintele Grupului TAPARO.

Masca chirurgicală produsă de Techtex asigură o eficienţă de filtrare bacteriană de peste 98%, dar are şi rezistenţă la stropire, avantaj important în ceea ce priveşte prevenirea infectării cu COVID-19. Produsele Techtex sunt testate intern pe loturi. În acest sens, compania a investit în echipamente de laborator, astfel încât calitatea este controlată la cel mai înalt nivel. Măştile sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, de Ministerul Apărării Naţionale, dar şi de Hohenstein Laboratories, GmbH & Co. KG din Germania, care certifică respectarea standardelor SR EN 14683:2019 pentru tipurile I, II şi IIR.

Masca, înger și demon pentru elevii de toate vârstele și profesori

O nouă linie de producție la Techtex

Vineri, 18 septembrie, compania a livrat, în mai puţin de 24 de ore de la semnarea contractului, cele 5 milioane de măşti chirurgicale contractate de Ministerul Sănătăţii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Oficialii Techtex declară că se investeşte continuu în utilaje şi echipamente performante, atât pentru producţia materialului textil medical, cât şi pentru realizarea măştilor şi a echipamentelor de protecţie, de la mănuşi, capeline, botoşi, până la halate şi combinezoane.

Luna trecută compania a pus în funcţiune liniea de producţie a materialului filtrant și produce material neţesut din polipropilenă – TNT. Măştile produse de Techtex se comercializează sub brandul Dr.Albert şi pot fi achiziţionate din marile reţele farmaceutice şi de retail din România.

Techtex este prima companie românească care a produs echipamente de protecţie, precum şi singurul producător de material filtrant şi de material neţesut din polipropilenă, de la noi din ţară.

Purificator de aer anti-coronavirus pe Casoteca.ro/magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele