România va cumpăra submarine și elicoptere franceze

0
- Reclama -

Planul de achiziție al Armatei Române include submarine franceze Scorpene și elicoptere franceze, a anunțat ministrul român al apărării, Vasile Dîncu, citat de publicația Actualno, preluată de Rador.

Dîncu a anunțat că a fost semnată o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării în acest sens.

„Am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării pentru un viitor proiect și am început în parlament procesul de aducere a noului echipament: este vorba de submarine Scorpene și elicoptere. Aceasta este o scrisoare de intenție făcută cu guvernul francez și noi vrem să implementăm acest proiect”, a spus el.

Ministrul român al apărării a declarat că lucrează la un proiect de lege care să prevadă termene mai scurte pentru procedurile de achiziţii publice pentru apărare.

- Reclama -

Totuși, potrivit acestuia, timpul de așteptare când vine vorba de achiziții militare a crescut în ultima perioadă, de la începutul războiului din Ucraina.

Două elicoptere militare franceze s-au prăbuşit în Mali | DefenseRomania.ro

Legăturile militare dintre România și Franța s-au întărit semnificativ după ce Parisul a decis să fie națiune-cadru în Grupul de luptă NATO din România.

Franța a adus în România aproape o mie de soldați, precum și sistemul antiaerian Mamba, pe fondul nevoii României de asigurare a securității.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele