Românii care pleacă în vacanță în Cipru trebuie să facă un test PCR pentru coronavirus cu 72 de ore înainte de călătorie

0

Autorităţile cipriote au împărţit în două categorii ţările din care turiştii pot vizita Cipru, pe baza datelor epidemiologice disponibile la nivel internaţional, după ce ţara şi-a redeschis aeroporturile închise din cauza pandemiei de COVID-19, informează agenţia cipriotă de presă CNA, potrivit Agerpres.

 

Începând cu 20 iunie, persoanele care sosesc din ţările din categoria A nu au restricţii atunci când călătoresc în Cipru.

Persoanele care călătoresc din ţările din categoria B trebuie să facă un test PCR în ţara de origine, cu 72 de ore înainte de călătorie. Certificatul de testare PCR va fi solicitat înainte de îmbarcarea în aeronavă şi va trebui prezentat şi la controlul de frontieră la destinaţie. Pentru călătorii din categoria B a căror ţară nu este în măsură să pună la dispoziţia publicului teste PCR pe scară largă, testarea obligatorie va fi necesară la sosirea pe aeroporturile din Cipru.

Ţările din categoria A sunt Austria, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Elveţia.

Ţările din categoria B sunt Israel, Polonia şi România.

Astfel, turiștii români care vor să plece în vacanță în Cipru vor fi nevoiți să facă un test PCR cu 72 de ore înainte de călătorie.

Citește și: ”Cererea de pachete de vacanţă a scăzut cu 98%”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele