Românii nu mai vor să fie polițiști. Doar jumătate din locuri ocupate în școlile de agenți

1
- Reclama -

„Dezastrul continuă la sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție din MAI. Cineva trebuie să plece acasă”, transmite Sindicatul Europol după proba scrisă.

 

Conform sursei citate, sâmbătă, după proba scrisă, procentul de ocupare a locurilor arată astfel: Școala Câmpina – IGPR: 774 locuri ocupate din 1340 = 57,7% grad de ocupare; Școala din Cluj – IGPR: 203 locuri ocupate din 300 = 67,6% grad de ocupare, iar la Școala Oradea – IGPF (polițiști de frontieră): 110 locuri ocupate din 240 = 45,8% grad de ocupare.

Începând de miercuri urmează vizita medicală care va reduce în continuare gradul de ocupare al locurilor. Deși deficitul de personal este cel mai mare din istoria MAI, se pare că nu au fost identificate soluții reale, iar cineva trebuie să plece acasă. La conducerea MAI nu poate fi cineva care îngroapă sistemul polițienesc, iar în curând locurile din școlile de poliție vor fi ocupate probabil de imigranții din Pakistan sau Sri Lanka pentru că tinerii din România nu mai sunt interesați să devină polițiști plătiți cu salariu minim pe economie”, mai scrie Sindicatului Europol, în finalul postării.

Prin comparație, la Academia Națională de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, concurența rămâne la un nivel ridicat, arătând că tinerii își doresc o carieră de ofițeri de poliție.

- Reclama -

Citește și: Poliţiştii de penitenciare anunță sprijin pentru mișcarea de protest a profesorilor

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele