Liberalii Ludovic Orban și Mara Mareș, reclamați la CNCD

0

Șeful PNL, Ludovic Orban, și deputata liberală Mara Mareș au fost reclamați la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Ludovic Orban a fost reclamat de două senatoare PSD, pentru declarația ”toate scroafele suite în copac, care populează administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari”, din 5 mai.

”Nu poţi ţine 160 si ceva de agenţii care se calcă în picioare. Avem deconcentrate în agricultură- seminţe, zootehnice, e ceva de noaptea minţii. În condiţiile în care avem criza pe piaţa forţei de muncă, investitori care vor să investească în România nu iau decizia pentru că nu este mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem beizadelele planatate de PSD şi ALDE şi toate celelalte partide, şi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari care au încercat să facă o carieră în adminstraţie bazată pe profesionalism”, a declarat Ludovic Orban, la Tulcea, în 5 mai.

Citeşte şi Protest cu lumânări și flori la CNCD, după amenda dată lui Iohannis

Mara Mareș, șefa TNL, a fost reclamată la CNCD de un cetățean ”decrețel”, după ce deputata a lansat pe Facebook o campanie în care ironiza generația decrețeilor.

În mesajele publicate pe Facebook, sub titlul ”Ghid de nesupunere civică”, tinerii liberali au spus despre generația decrețeilor că ”nu este funny” și că decrețeii nu reușesc să schimbe nimic.

„Generatia Y si Z…se aude? A spus-o si Iohannis: haideti in politica sa facem mai mult si mai bine. Decreteii nu vor reusi!”. „Vrei sa emigrezi? Cine mai ramane sa faca misto de Dancila? Generatia decreteilor nu e funny!”.

Pare că liderii PSD şi-au făcut o obişnuinţă în ultima perioadă de timp să îşi rezolve conflictele politice făcând plângere la această instituţie. Recent, şeful statului a fost sancţionat pentru că a folosirea cuvântului „penali” făcând referire la persoanele cercetate penal într-un dosar sau persoane deja condamante, susţinând din nou faptul că în opinia sa astfel de persoane nu au ce căuta în funcţii înalte în stat. Plângerea a fost făcută de  jurnaliştii unui site apropiat coaliţiei aflate la putere.

Tot recent şi jurnalsitul Cristian Tudor Popescu a fost sancţionat de CNCD pentru că a asociat-o pe Viorica Dăncilă, cu un pavian cu mantie, într-o emisiune la Digi 24.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele