Românii nu mai merg în spitale de tema COVID-19, trăiesc și fără medicamente

0

Scădere fără precedent a consumului de medicamente. O cercetare de piață arată că vânzările de medicamente au scăzut în iunie cu aproximativ 16% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Specialiștii spun că responsabilă este frica oamenilor de a merge în spitale, la medicii de familie dar și în farmacii pe timpul pandemiei.

Cadrele medicale avertizează că renunțarea la tratamentul medicamentos prescris, reducerea dozelor sau automedicația din rezervele proprii sunt periculoase, mai ales pentru bolnavii cronici.

Studiul arată că, pe timp de pandemie, consumul de medicamente în România a scăzut îngrijorător.

Noul spital de Mioveni nu are medici la ATI, dar nici infecţionişti sau asistenți medicali

Reprezentantul celui mai mare producător local de medicamente confirmă cifrele spunând că semnalul de alarmă nu este legat de latura comercială ci de faptul că românii nu își mai iau tratamentul prescris așa cum le-a fost indicat de către medici.

Și farmaciștii confirmă scăderea cererii de medicamente.

Specialiștii avertizează că dincolo de pericolul imediat pentru sănătate, reducerea consumului de medicamente prescrise în rândul populației va afecta întregul sistem medical din România.

Scăderea fără precedent a consumului de medicamente nu este doar un fenomen local.

Specialiștii spun că în întreaga Uniune Europeană s-a înregistrat o prăbușire de până la 50% a consumului de medicamente în spitale și în rândul populației.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele