Românii pot comanda noul VW Passat. Ce noutăți oferă acest model?

0

Românii pot comanda noul VW Passat, model ce va fi lansat oficial în Germania, în luna septembrie cu versiuni berlină și break. Passat va fi primul Volkswagen care se va putea deplasa parțial asistat la viteze de până la 210 km/h.

Prețul de pornire este de 19.327 euro plus TVA pentru echiparea standard cu motor de 1,5 litri și putere de 150 CP.

Liniile de echipare vor fi cele clasice, respectiv Trendline, Comfortline și Highline. Pentru caroseria tip Variant (break) va exista și echiparea Alltrack. Caroseria Limousine (berlină) beneficiază și de o variantă GTE.

Volkswagen a pregătit pentru lansare 2.000 de exemplare într-o ediție specială, Passat R-Line Edition, cu motoare puternice (176 kW TDI sau 200 kW TSI), tracțiune integrală (4MOTION) și noul sistem de asistență Travel Assist.

Funcția „Travel Assist”, aflată în premieră în dotarea Passat, oferă un plus de siguranță. Modelul este primul Volkswagen care permite condusul parțial automatizat la viteze de până la 210 km/h datorită celei mai avansate versiuni a sistemului IQ.DRIVE.

Noul Passat va fi și primul model Volkswagen cu volan capacitiv multifuncțional. Volanul „simte” atingerea șoferului și devine interfață interactivă pentru funcții tactile și sisteme ca Travel Assist.

„Emergency Steering Assist” este o altă funcție din dotarea Passat care aduce un plus la capitolul siguranță, permițând frânarea bruscă în situații de urgență, atunci când șoferul nu reacționează.

Passat va fi, de asemenea, al doilea model Volkswagen, după ultima versiune Touareg, care dispune de faruri matrix LED IQ.LIGHT.

Sistem de infotainment Modular Infotainment Matrix (MIB3) își face debutul la bordul Passat. Dacă se dorește, noul Passat poate fi în permanență on-line – noile sisteme MIB3 dispun de o unitate on-line de conectivitate (OCU) integrată și de un eSIM ca dotare standard.

MIB3 este integrat în noul Digital Cockpit. Instrumentele digitale pot fi personalizate prin simpla atingere a unui buton de pe volan.

App Connect va integra în premieră, în mod wireless, aplicațiile de pe iPhone cu Apple CarPlay™. Noul Passat oferă, de asemenea, servicii de navigare îmbunătățite, cu informații în timp real, streaming pentru muzică (Apple Music, TIDAL), radio prin internet și comenzi vocale în limbaj natural (servicii oferite online).

Pentru prima dată, smartphone-urile (modelele Samsung compatibile) vor putea fi utilizate pe post de chei pentru descuierea și pornirea noului Passat. Accesul în mașină se va putea face, astfel, prin intermediul unei chei digitale, dacă posesorii își vor dori acest lucru.

Volkswagen a dezvoltat în ultima perioadă o platformă digitală numită Volkswagen We, care oferă utilizatorilor acces la o paletă largă de servicii on-line. We este un sistem deschis, optimizat în permanență. Colaborarea mărcii cu start-up-uri, companii și autorități au permis până acum crearea unor concepte ca We Park (parcare fără numerar) sau We Deliver (servicii prin care poate fi oferit acces simplu și sigur la automobil pentru parteneri prestatori de servicii).

Distanțele parcurse la volanul acestui model au fost net îmbunătățite. Varianta Passat GTE oferă o autonomie pentru condus electric de până la 55 km, conform WLTP. Combinația dintre motorul electric și cel turbo (160 kW / 218 CP) fac din noul Passat GTE mașina ideală pentru călătorii lungi, sigure și confortabile.

Passat GTE respectă standardele Euro 6d privind emisiile –standardul se va aplica mașinilor produse din 2021. Și opțiunile cu motoare TSI și TDI respectă cerințele Euro 6d-TEMP. Orice Passat nou – indiferent dacă este pe benzină sau motorină – va fi echipat cu filtru de particule.

Cititi si Volkswagen dă startul fazei de pre-rezervare pentru modelul electric ID.3 1ST

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele