Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur la dobânzi de până la 9,15%

2
- Reclama -

Românii pot investi, de marţi, 1 noiembrie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 2 ani şi dobânzi anuale de 8,70%, respectiv 9,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu, anunţă Ministerul Finanţelor.

 

”Începând de marţi, 1 noiembrie, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 2 ani şi dobânzi anuale de 8,70%, respectiv 9,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată”, anunţă Ministerul Finanţelor.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 1 – 24 noiembrie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.
Între 1 – 25 noiembrie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;
Între 1 – 24 noiembrie 2022 în mediul urban şi 01 – 23 noiembrie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale companiei Poşta Română.

- Reclama -

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Ce se întâmplă dacă mânânci pâine în fiecare zi? Ce spun specialiștii despre acest produs alimentar

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele