Romeo Dunca vede ”modul barbar” în care au fost executaţi banii publici la Caraş-Severin

Dunca spune că tot ce a apucat să verifice este "cangrenat" şi că vor exista şi mai multe plângeri penale în viitor.

0

Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a anunţat deja prima plângere penală pe care o va face împotriva fostei conduceri a administraţiei judeţene. Caraş-Severin este un județ dominat până acum de PSD.

 

Dunca spune că are pregătită deja prima plângere penală împotriva fostului şef al Direcţiei de drumuri, după verificarea unei lucrări la întâmplare.

Gabriel Stika, directorul acestui compartiment a demisionat imediat ce Dunca a fost ales preşedinte al consiliului judeţean. Preşedintele CJCS spune că lucrarea verificată nu are o valoare extraordinar de mare, însă arată perfect ”modul barbar”, cum l-a numit Dunca, în care au fost executaţi banii publici.

S-a furat la reabilitarea unui drum

Este vorba despre o lucrare de reabilitare a unui drum judeţean, din cauza unei calamităţi naturale.

„S-a făcut un referat de necesitate, pentru o sumă de aproximativ 50 de mii de lei, pentru o calamitate care s-a produs la drumul respectiv. Calamitatea a apărut ceva mai târziu decât momentul solicitării fondurilor. A existat o aprobare şi o vizită în teren din partea Prefecturii, pentru că aceste fonduri se dau din fondul de calamitate a Guvernului. S-a constatat acea nevoie de a se repara cu 50 de mii de lei, după care sumele s-au mărit de vreo zece ori, s-a ajuns la vreo 500 de mii de lei. Lucrarea a fost aprobată imediat”, dezvăluie Dunca.

Omul de afaceri Romeo Dunca, noul șef la CJ, a găsit nereguli grave la Caraș-Severin

„Domnul Hurduzeu (n.r. Silviu Hurduzeu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin și Membru marcant al PSD) a alocat direcţiei suma respectivă şi lucrarea a fost executată. Comisia de verificare care a fost la faţa locului a fost indusă în eroare, aşa spun în declaraţiile pe care le-au dat membrii care au semnat procesul verbal, că au fost duşi într-un totul alt loc, la o cu totul altă lucrare. Au acceptat spunând că a fost o greşeală, dar asta vor stabili organele de anchetă dacă a fost greşeală sau nu. După care o firmă din anturajul unei persoane care a şi semnat plata a făcut lucrarea. În lucrarea respectivă nu s-a respectat proiectul. S-au plătit cantităţi mult mai mari de betoane şi alte materiale. Lucrarea s-a închis prin semnătura unui inspector ISU” spune Dunca.

Preşedintele CJCS spune că fosta conducere ar fi trebuit să recupereze aceşti bani de la Guvern, dar nu a făcut acest lucru tocmai ca să evite verificările.

Furtul nu este singular

Romeo Dunca susţine că la Direcţia de drumuri sunt multe alte lucrări executate după aceeaşi reţetă şi că echipa de control pe care a trimis-o acolo va verifica toate încredinţările directe din ultimul an.

„Întreaga desfăşurare a evenimentelor, răspunderea care a fost aruncată de către şeful direcţiei pe cei care au fost trimişi în teren şi au fost induşi în eroare, adică modul ingenios în care s-a acţionat, arată că aici avem parte de o organizare complexă. Adică aceşti oameni nu sunt doar hoţi, ci şi foarte inteligenţi. Această lucrare nu poate să se desfăşoare dacă nu ai în spate liniştea care ţi-o asigură mai-marii care te-au susţinut în această poziţie şi te-au transformat într-o unealtă a acestor fărădelegi. Eu nu mi-am putut închipui că poţi să mergi până la tupeul să duci comisia de control – o comisie proastă ca să nu cred că au fost pe mână cu cel care i-a dus acolo – să o duci la o altă lucrare, pe o altă stradă. După care să te duci să-l convingi pe inspectorul de la ISU să semneze şi să iei banii pe care îi pune la dispoziţie preşedintele consiliului”, a declarat Dunca.

Vezi și Miere montană produsă la Caraș-Severin

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin susţine că o mare parte a investiţiilor instituţiei sunt realizate sub umbrela că „la noi merge orice”. Dunca a mai afirmat şi că tot ce a apucat să verifice este „cangrenat” şi că vor exista şi mai multe plângeri penale în viitor.

Citește Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele