Romgaz a împrumutat 325 milioane euro de la Raiffeisen Bank

1
engie romgaz eon gaze naturale

Producătorul de gaze Romgaz a semnat miercuri un contract de împrumut bancar în valoare de 325 milioane euro cu Raiffeisen Bank, în vederea acoperirii unei părţi din preţul de achiziţie a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) Exxon Mobil Exploration and Production Romania Limited.

 

”Astazi, 30 martie 2022, a fost semnat de către Romgaz (în calitate de împrumutat) şi Raiffeisen Bank (calitate de creditor), contractul de împrumut bancar nr.37843/30.03.2022 în valoare de 325 milioane euro, precum şi termenii şi condiţiile angajante aferente, în vederea acoperirii unei părţi din preţul de achiziţie a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) Exxon Mobil Exploration and Production Romania Limited”, arată un anunţ al companiei.

Maturitatea creditului este de 5 ani de la data tragerii. Rambursarea creditului se face în rate trimestriale egale începând cu primul trimestru după prima tragere din credit. Perioada de utilizare este de 3 luni de la data semnării contractului de împrumut.

La 26 octombrie 2021 conducerea executivă Romgaz a finalizat negocierile cu Exxon privind preluarea acţiunilor Exxon Romania Exploration and Production.

Traian Băsescu ar fi fost internat la Paris! Ce probleme de sănătate are fostul președinte?!

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele