Romii scandalagii din Rahova au avut intenții criminale

Spartacus a fost arestat preventiv pentru 30 de zile alături de alţi patru bărbaţi

0
- Reclama -

Procurorii care fac cercetări după scandalul din zona Rahova, din Capitală, spun că Spartacus şi alţi agresori au întâmpinat poliţiştii veniţi să stingă conflictul cu scaune, o coasă şi cozi de lopată. După ce poliţiştii au tras focuri de avertizare, ei au devenit şi mai ostili.

 

Procurorii spun, în referatul cu propunere de arestare pentru Spartacus şi alte persoane implicate în scandalul de zilele trecute din Rahova, că scandalagii au întâmpinat poliţiştii cu o coasă, cozi de lopată şi scaune.

Atunci când poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, au găsit un grup de persoane „agitate, proferând injurii şi ameninţări cu acte de violenţă/moartea la adresa poliţiei”.

După ce agenţii s-au dat jos din maşină, scandalagii au devenit şi mai agresivi.

- Reclama -

„După care s-au înarmat cu mai multe obiecte contondente (cozi de lopată, topoare, o coasă, scaune, o coasă) şi s-au îndreptat ameninţător spre poliţiştii ajunşi la faţa locului. În aceste împrejurări, organele de poliţie au fost nevoite să tragă mai multe focuri cu arma în plan vertical, fapt ce i-a determinat pe suspecţi să se retragă în curtea suspenctului C.G de unde au început să arunce cu diverse obiecte (pietre, farfurii, bucăţi de BCA)”, spun procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 în referat.

Deşi în mod normal, atunci când poliţia foloseşte arma şi trage în plan vertical conflictele sunt aplanate, în episodul de la Rahova bătăuşii au fost şi mai ostili.

Scandal în Rahova, alcool, poliţie, focuri de armă şi multe interese dubioase

În urma scandalului, au fost răniţi trei poliţişti, doi dintre ei având nevoie de 5 – 7 zile de vindecare.

Procurorii mai subliniază că trebuie observată atitudinea sfidătoare faţă de poliţişti a lui Vasile Badea, cunoscut drept Spartacus.

„Încă din timpul zilei a făcut mai multe sesiuni video pe reţeaua de socializare Facebook prin care a solicitat, în mod ironic, prezenţa poliţiei şi a armatei, deoarece nu are ce să i se întâmple şi că poate să sfideze restricţiile impuse”.

„Din declaraţia acestora rezultă că inculpaţii sunt fără loc de muncă, neavând un mod licit de procurare a mijloacelor de subzistenţă”, mai subliniază referatul.

Spartacus a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Alături de el, alţi patru bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru că au participat la violenţele din prima zi de Paşte.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele