Rusia a acceptat armistiţii temporare în multe zone din Ucraina, pentru a fi evacuați civilii

0
militari rusi
- Reclama -

Rușii fac prima concesie după invadarea Ucrainei – au anunţat, luni seară, încetarea temporară a focului în mai multe oraşe, începând de marţi dimineaţă, pentru a facilita evacuarea pe culoarele umanitare.

Federaţia Rusă anunţă încetarea focului, începând de marţi, de la ora 10:00, adică 9:00 după ora Ucrainei și a României, pentru a permite evacuarea civililor„, a transmis luni seară Celula pentru operaţiuni umanitare a Ministerului Apărării de la Moscova, citată de „Le Figaro”.

Aceste armistiţii temporare vor fi valabile în oraşele Kiev, Sumi, Harkov, Cernighiv şi Mariupol.

Cea de-a treia sesiune a negocierilor între Rusia şi Ucraina s-a încheiat luni seară prin acorduri generale în sensul organizării culoarelor umanitare, dar fără rezultate „semnificative” în sensul unui armistiţiu general pe durată nedeterminată, așa cum s-a cerut.

Am obţinut anumite rezultate pozitive în privinţa logisticii culoarelor umanitare. Situaţia generală nu s-a îmbunătăţit„, a declarat şeful delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Mihail Podoliak. Tratativele vor continua cu o nouă rundă, în eforturile de ajungere la un acord pentru încetarea pentru o perioadă cât mai lungă a confruntărilor armate.

- Reclama -

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele