Rusia și Belgia se confruntă cu creșteri alarmante ale infectărilor cu COVID-19

0

Rusia și Belgia se confruntă cu creșteri alarmante ale infectărilor cu COVID-19 prin urmare guvernele celor două state au impus noi restricții.

 

Noi restricții la Bruxelles, din cauza creşterii numărului de infecții cu coronavirus şi a numărului de bolnavi spitalizați. Barurile şi cafenelele se vor închide la ora 23.00, iar în piețe este interzis consumul de alimente.

Belgia se confruntă cu o creștere galopantă a cazurilor noi de coronavirus, iar la Bruxelles aproape 10% din teste ies pozitive.

Rusia și Cehia, evoluții diferite

Rusia are astăzi un număr de cazuri fără precedent în ultimele 3 luni – sunt aproape 7.900 de noi cazuri într-o zi, din care două mii doar la Moscova.

Rusia produce primele 15000 de doze din vaccinul Sputnik V, împotriva COVID-19

Președintele Putin se laudă însă cu vaccinul Sputnik V care, deși nu a finalizat faza a doua de testare, este promovat ca produs capabil să creeze imunitate împotriva Sars-Cov 2.

În Cehia, numărul îmbolnăvirilor a scăzut uşor faţă de zilele precedente, la sub 2 mii, dar a crescut cel al bolnavilor de COVID-19 din spitale.

Scapă de coronavirus cu un purificator anti-covid. Vezi pe Casoteca.ro/magazin

OMS, îngrijorare din cauza numărului mare de spitalizări

Forul ONU cere guvernelor să facă mai mult în lupta anti-COVID, ţinând cont că, nici nu a venit sezonul gripelor şi deja spitalele sunt pline.

Maria van Kerkhove, coordonator OMS: Ne îngrijorează creşterea numărului de spitalizări şi numărul mare de paturi ocupate, inclusiv la terapie intensivă. De abia ne îndreptăm spre finalul lui septembrie, nici măcar nu au început gripele sezoniere. Aşadar, ne îngrijorează faptul că aceste tendinţe merg în direcţia greşită”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele