Rusia deţine „controlul complet” în regiunea Lugansk

0
tanc distrus ucraina
tanc distrus, Ucraina

Rusia a declarat că deţine controlul asupra regiunii Lugansk din estul Ucrainei după ce a preluat Lisiceansk, ultimul oraş ucrainean controlat din regiune.

 

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, i-a spus duminică lui Vladimir Putin că forţele militare au stabilit „controlul deplin” asupra Lisiceansk şi a mai multor aşezări din apropiere, a informat agenţia rusă de ştiri RIA Novosti.

Comandamentul militar al Ucrainei a confirmat duminică seara că trupele sale au fost forţate să se retragă din oraş, spunând că altfel ar exista „consecinţe fatale”.

Acesta a spus: „Pentru a păstra vieţile apărătorilor ucraineni, a fost luată decizia de retragere”.

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că Rusia nu deţine controlul total şi că bătălia continuă la periferia oraşului. El a recunoscut, totuşi, că Ucraina se afla într-o perioadă dificilă.

Stoltenberg: Rusia reprezintă o „ameninţare directă”

„Dacă comandanţii armatei noastre retrag oamenii din anumite puncte de pe front, unde inamicul are cel mai mare avantaj, iar acest lucru este valabil şi pentru Lisiceansk, înseamnă un singur lucru”, a spus Zelenskii în discursul său video de seară. „Că ne vom întoarce datorită tacticii noastre, datorită furnizării de arme moderne”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele