Stoltenberg: Rusia reprezintă o „ameninţare directă”

2
NATO Secretary General Jens Stoltenberg gives a press conference ahead of an online NATO Foreign and Defence Ministers' meeting at the Alliance's headquarters in Brussels, on May 31, 2021.,Image: 613399394, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Olivier HOSLET / AFP / Profimedia

Rusia reprezintă o „ameninţare directă” pentru securitatea ţărilor NATO, ai căror lideri se reunesc în cadrul unui summit la Madrid, a declarat miercuri Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, care îşi va consolida flancul estic ca răspuns la invazia rusă din Ucraina.

 

”O vom spune clar”, în timpul summitului care urmează să revizuiască foaia de parcurs a Alianţei pentru prima dată din 2010, ”că Rusia reprezintă o ameninţare directă pentru securitatea noastră”, a subliniat şeful NATO.

Stoltenberg a dat totodată asigurări că summitul NATO de la Madrid va fi ”istoric şi transformator”, în faţa ”celei mai grave crize de securitate” de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Citește și: Guvernul Bulgariei a fost demis prin moțiune / Premierul Kiril Petkov acuză Rusia și mafia bulgară

”Va fi un summit istoric şi transformator pentru alianţa noastră, ne reunim în timpul celei mai grave crize de securitate cu care ne confruntăm după cel de-Al Doilea Război Mondial”, a spus Stoltenberg. Fostul premier norvegian a subliniat că cei 30 de aliaţi răspund într-o manieră ”puternică şi unită la toate ameninţările şi provocările cu care ne confruntăm”.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele