Rusia este gata să trimită încă 1.000 de mercenari în Ucraina

Lunetiștii ucraineni au ucis cel puţin trei comandanţi ruşi de rang înalt;Putin ”oprește” presa în Rusia

1
mercenari rusi wagner

Forţele armate ale Ucrainei au rezistat atacului armatei lui Putin, iar acum au lansat deja o contraofensivă în zona Harkov, unde în anumite zone i-au împins pe ruşi dincolo de frontiera de stat dintre Rusia şi Ucraina. Pentru a opri acestă contra-ofensivă, Putin vrea să trimită o nouă armată de mercenari în Ucraina. Se vorbește de 1000 de combatanți.

 

În Kiev, un fragment de rachetă a aterizat în curtea reşedinţei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Vezi și Trupele ucrainene de lângă Harkov au învins o unitate de elită a armatei ruse

Lunetiştii ucraineni au ucis cel puţin trei comandanţi ruşi de rang înalt, acţiunea petrecându-se când oficialii ruşi s-au apropiat pentru a stimula coloana de tancuri să se apropie de Kiev.

Pasionaţii ucraineni de drone îşi riscă viaţa acum formând o forţă de voluntari de operatori de drone pentru a-şi ajuta ţara să respingă invazia rusă.

Vezi și Frații Klitschko, căutați de mercenarii ruși din grupul Wagner

”Încercăm să folosim absolut tot ceea ce poate ajuta la protejarea ţării noastre, iar dronele sunt un instrument excelent pentru obţinerea de date în timp real. De ce facem asta? Nu avem altă opţiune. Acesta este pământul nostru, casa noastră”, spune Denis Suşko, şef de operaţiuni la compania DroneUA.

Rusia poate pierde războiul cu Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat pentru BBC că este convins că Ucraina poate câştiga războiul cu Rusia.

„Dacă intenţia Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul şi să-şi instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a spus şeful diplomaţiei americane.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat sâmbătă că 66.224 de bărbaţi ucraineni s-au întors din străinătate pentru a ajuta la lupta împotriva invaziei ruse.

Vezi și Zelensky îl invită pe Putin la negocieri

Putin ”oprește” presa în Rusia

Vladimir Putin a semnat legea prin care impune cenzura totală în Rusia, iar jurnaliştii riscă până la 15 ani de închisoare sau trimiterea într-un lagăr de reeducare, mai multe posturi occidentale şi-au suspendat transmisia la Moscova.

Lista posturilor occidentale care nu vor mai emite în Rusia: CNN, CBS News, Bloomberg, ABC News, BBC, CBC.

 

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele