Rusia investește în automobilele electrice

0

Rusia va subvenţiona achiziţiile de vehicule electrice fabricate în ţară, pentru a stimula cererea şi producţia, a anunţat miercuri Ministerul Economiei, transmite Reuters.

Utilizarea maşinilor electrice în ţara producătoare de petrol şi gaze a rămas cu mult în urmă faţă de Europa şi nu se fac vehicule electrice în Rusia, dar guvernul are planuri de producţie ambiţioase şi să acorde stimulente financiare pentru a susţine sectorul.

Din totalul estimat la 45 de milioane de maşini înmatriculate în Rusia anul trecut, doar 11.000 erau vehicule electrice, majoritatea fiind maşini second-hand. Având în vedere că maşinile electrice sunt mult mai scumpe decât vehiculele cu combustie internă, subvenţia vizează creşterea accesibilităţii vehiculelor electrice fabricate în Rusia, a declarat pentru Reuters Maxim Koleşnikov, şef de departament în Ministerul Economiei.

Prin intermediul subvenţiei, guvernul intenţionează să acopere 25% din preţul de achiziţie al oricărei maşini electrice fabricate în Rusia, până la maximum 625.000 de ruble (8.570 dolari), posibil începând cu anul viitor, a spus el.

Rusia vizează o producţie anuală de vehicule electrice de 220.000 de unităţi până în 2030, iar autorităţile au declarat că producătorii auto străini s-au arătat interesaţi să producă modele la nivel local.

Cocaină de 25 de milioane de euro descoperită în Chiajna

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele