Rusia oferă mâncare în schimbul armelor din Coreea de Nord

3
Lansatoarele multiple de rachete HIMARS
Lansatoarele multiple de rachete HIMARS
- Reclama -

Rusia intenționează să trimită o delegație în Coreea de Nord ca parte a efortului continuu al Kremlinului de a obține mai multe arme de la Phenian, potrivit unui purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Statelor Unite, citat de CNN.

 

„Avem noi informații potrivit cărora Rusia caută în mod activ să achiziționeze muniții suplimentare din Coreea de Nord”, a declarat John Kirby, coordonatorul de comunicare strategică al NSC. „De asemenea, înțelegem că Rusia încearcă să trimită o delegație în Coreea de Nord. Și că Rusia oferă Coreei de Nord alimente în schimbul munițiilor”.

Rusia cumpără bombe de la Coreea de Nord

Presupusul traficant de arme Ashot Mkrtychev se află în centrul acestui ultim efort al Rusiei de a ocoli sancțiunile occidentale fără precedent și controalele la exporturi din cauza invaziei sale brutale din Ucraina, a declarat Kirby joi.

- Reclama -

Departamentul Trezoreriei SUA a emis sancțiuni împotriva lui Mkrtychev joi dimineață, acuzându-l că a încercat să faciliteze o tranzacție de arme între Rusia și Coreea de Nord.

„Odată cu acest nou statut de paria vin și riscuri pentru cei care îi oferă sprijin, deoarece nu vom ezita să vizăm astfel de actori maligni în viitor”, a declarat Kirby, promițând să „continuăm să identificăm, să expunem și să contracarăm încercările Rusiei de a achiziționa echipamente militare din Coreea de Nord sau din orice alt stat care este pregătit să sprijine războiul său din Ucraina”.

- Reclamă -

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele