Rusia cumpără bombe de la Coreea de Nord

0
rusia civiili

Regimul rus a cumpărat milioane de obuze de artilerie şi rachete de la Coreea de Nord – care alocă 20-25% cheltuielilor militare -, pentru a-şi acoperi deficitele, potrivit spionajului american, citat de The New York Times (NYT).

 

Sancţiunile impuse de Occident Rusiei au limitat lanţurile de aprovizionare ale Kremlinului şi l-au obligat să se îndrepte către ţări sancţionate de ONU.

Armata rusă a primit drone din Iran, potrivit spionajului american.

Informaţii declasificate nu detaliază armamentul furnizat şi nici data achiziţiei.

Însă, cumpărarea de armament din Coreea de Nord pare să arate slăbiciunea complexului militaro-industrial rus, declară NYT un expert militar de la American Enterprise Institute, Frederick W. Kagan.

”Acesta este foarte probabil un indiciu al unui eşec masiv al complexului militaro-industrial rus, care are probabil rădăcini adânci şi implicaţii foarte grave pentru forţele armate ruse”.

”Kremlinul ar trebui să se alarmeze că trebuie să ceva de la Coreea de Nord”, declară Mason Clark de la Institute Studies of War.

Serena și Venus Williams, ultimul meci oficial la ”dublu”

Sancţiunile occidentale nu au oprit maşina de război rusă, însă par să aibă impact asupra capacităţii acesteia de reechipare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele