”Rusia trebuie să se angajeze la o retragere pe scară largă”

0
armata rusia ucraina
- Reclama -

Ministrul britanic de Externe Liz Truss a declarat că Rusia trebuie să se angajeze la o „retragere pe scară largă” a trupelor de la graniţa cu Ucraina înainte ca Occidentul să poată avea siguranţa că nu mai există ameninţarea unei invazii.

Întrbată în legătură cu informaţia difuzată de agenţia de presă Interfax cu privre la retragerea unor trupe ruseşti dela graniţele Ucrainei, şefa diplomaţiei britanice a declarat pentru LBC: „Nu am văzut informaţiile la care vă referiţi. Ar trebui să văd mai multe detalii pentru a înţelege dacă acest eveniment are implicaţii majore.”

„Ruşii au susţinut că nu au planuri pentru o invazie, dar va trebui să vedem o retragere pe scară largă a trupelor pentru a demonstra că este adevărat”, a adăugat Truss.
Întrebată despre veridicitatea afirmaţiilor ruseşti în timpul crizei, Truss a precizat: „Ceea ce auzim de la ei, în ceea ce priveşte retorica, este foarte diferit de ceea ce fac în realitate… Nu am încredere în ceea ce au spus”.

O potenţială invazie a Rusiei în Ucraina este „foarte probabilă, ar putea fi iminentă şi ar reprezenta o ameninţare pentru stabilitatea Europei, care încurajează agresorii din întreaga lume”, a mai declarat, marţi, ministrul de Externe al Marii Britanii.
„Este vorba despre stabilitatea întregii Europe. Şi este vorba despre o stabilitate globală mai cuprinzătoare şi despre mesajul pe care îl transmitem agresorilor şi trebuie să îi transmitem lui Vladimir Putin că nu poate exista nicio recompensă în cazul unei agresiuni. „Încă există riscul unei invazii iminente, care este foarte probabilă, de altfel”, a mai afirmat Truss pentru Sky News.

Rusia a desfăşurat peste 100.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina. Liderii politici ruşi neagă acuzaţiile occidentale conform cărora Kremlin intenţionează să invadeze, dar spun că ar putea lua acţiuni „militare-tehnice” nespecificate dacă nu sunt îndeplinite o serie de cerinţe, precum interzicerea aderării Ucrainei la alianţa politico-militară NATO.

- Reclama -

Protest la fabrica de armament Cugir, ministrul PSD al economiei nu vorbește despre eveniment

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele