Ryanair va reduce numărul curselor

2
Image by fak1911 on Pixabay
- Reclama -

Ryanair a anunţat joi reduceri ale programului său de iarnă, din cauza întârzierilor de livrare a aeronavelor Boeing, dar cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri a declarat că prognoza sa referitoare la traficul său pe tot parcursul anului nu a fost afectată ”încă”, transmite Reuters.

 

Ryanair, care este unul dintre cei mai mari clienţi ai Boeing, a declarat într-un comunicat că se aştepta să primească 27 de avioane între septembrie şi decembrie.

Cu toate acestea, întârzierile de producţie la fabrica de fuzelaje Spirit din Wichita, Kansas, combinate cu reparaţiile Boeing şi întârzierile de livrare din Seattle, au însemnat că operatorul aerian se aşteaptă acum să primească doar 14 avioane între octombrie şi decembrie.

Ryanai nu a spus câte avioane au fost livrate în septembrie .

- Reclama -

Compania aeriană irlandeză a spus că lucrează pentru a încerca să accelereze livrările din ianuarie până în mai 2024, dar că, dacă întârzierile se înrăutăţesc sau se extind până la începutul anului viitor, ar putea fi nevoită să-şi revizuiască previziunile de trafic.

Un director senior al Ryanair a declarat ulterior pentru Reuters că întârzierile ar putea dura până în vara viitoare şi că este ”prea devreme pentru a spune” dacă va primi comanda completă de 57 de avioane până în mai 2024.

”Credem că ar putea exista unele întârzieri în vara viitoare, dar pe un număr mic de avioane”, a declarat Eddie Wilson, şeful Ryanair DAC, cea mai mare companie aeriană din grup, într-un interviu la Lisabona.

Întrebat dacă ar putea confirma întârzierile şi când vor ajunge livrările vor fi la zi, un purtător de cuvânt al Boeing a spus că producătorul de avioane apreciază parteneriatul cu Ryanair şi s-a angajat să sprijine compania aeriană.

Maia Sandu l-a primit la Chişinău pe ministrul Apărării al Franţei

Ryanair şi-a redus deja estimarea de pasageri pentru întregul an la 183,5 milioane, de la 185 milioane în iulie, invocând potenţiale întârzieri ale livrărilor Boeing, precum şi impactul grevelor controlorilor de trafic aerian.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele