S-a deschis muzeul selfie-urilor în Los Angeles

0

Muzeul Selfie-urilor a fost deschis duminică, la Glandale, în Los Angeles, cratori fiind Tommy Honton şi Tair Mamedov, potrivit AFP. “Selfie-urile au o istorie extrem de bogată, care datează de când umanitatea a creat arta”, a explicat Tommy Honton, arată news.ro.

Citiți și Află unde a fost ridicată interdicția fumatului în baruri și restaurante

Statui imitându-l pe celebrul “David” al lui Michelangelo cu un telefon inteligent roz în mână, un tron fabricat din selfiestick-uri, dar şi recomandările de securitate ale guvernuli rus difuzate după mai multe accidente mortale sau faimoasele autoportrete făcute de o maimuţă cu aparul de fotografiat al lui David Slater sunt expuse de creatorii muzeului, care vor să demonstreze că aceste “egoportrete” înseamnă mai mult decât o simplă fotografie.

Deschis pentru două luni, Muzeul Selfie-urilor şi-ar putea prelungi existenţa în Los Angeles dacă se va ivi ocazia, potrivit fondatorilor care sunt gata să organizeze o expoziţie itinerantă prin Statele Unite şi chiar în lume.

Sunt expuse aici şi statistici legate de această tendinţă, precum faptul că femeile sunt mai dispuse să îşi facă selfie-uri decât bărbaţii: astfel, în Sao Paulo, 65,4% dintre selfie-uri sunt realizate de femei şi 61,6% – la New York.

Procentul este mult mai mare la Moscova – 82%. Nu există statistici cu privire la Los Angeles, însă Ally Bertik, o vizitatoare, admite că este atrasă de selfie. “Este ocazia de a spune oamenilor: “sunt în acest loc, poate aţi vrea să mergeţi şi voi aici”. Este doar un mod amuzant de a le spune ce fac, de a le arăta oamenilor unde sunt”, explică ea. “Le arat partea mea bună”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele