S-a turnat asfalt pe 70% din tronsonul Sibiu-Boița. Procentul de execuție este de 80% – VIDEO

0

Pe tronsonul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești procentul de execuție al lucrării a ajuns la 80%, iar asfaltul a fost deja turnat pe 70% din întregul traseu, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.

”Vești bune de pe șantierul primului lot din autostrada Sibiu – Pitești! Lucrările de pe tronsonul Sibiu – Boița au ajuns la un grad de realizare de aproximativ 80%, existând șanse reale ca circulația să fie deschisă, pe cei 14 kilometri de autostradă, până la sfârșitul acestui an.

La începutul acestei săptămâni au fost încheiate toate lucrările de betonare pe ambele căi ale Viaductului Tălmăcel, cea mai importantă structură de pe acest lot, lung de peste 650 de metri, cu o înălțime de peste 30 de metri.

Se lucrează la straturile de asfalt

Acum constructorul lucrează la așternerea straturilor de asfalt care acoperă deja peste 70% din lungimea totală a lotului. Există și secțiuni întregi unde s-au montat și parapetele de siguranță, sistemul de iluminat și panourile fonoabsorbante”, informează DRDP Brașov.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Boița va fi deschis până la sfârșitul anului.

Tronsonul dintre Sibiu și Boița are o lungime de 13 kilometri.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele