S-au deschis 176 de secţii de votare pentru alegerile locale parţiale. Nereguli la Bragadiru

0

Cele 176 de secţii de votare organizate în vederea alegerilor locale parţiale s-au deschis. Toate cele 176 de secţii de votare organizate în vederea desfăşurării alegerilor locale parţiale pentru primari şi un consiliu local s-au deschis duminică dimineaţă.

 

Vor avea loc alegeri în 36 de localităţi, între care şase oraşe. Se vor alege 35 de primari, iar într-o comună din Dâmboviţa au loc alegeri pentru Consiliul Local.

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot între orele 7:00 – 21:00. Potrivit legislaţiei în vigoare, alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021, îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

AEP a realizat şi a pus la dispoziţia alegătorilor un clip video pe tema exercitării dreptului de vot la alegerile locale parţiale din data de 27 iunie 2021.

Vezi și USR-Plus acuză că îi este blocat dreptul de a avea reprezentanţi în secţiile de votare de la Bragadiru

 

”Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, reiterează îndemnul adresat participanţilor la alegerile locale parţiale de a respecta măsurile de distanţare fizică şi regulile de protecţie sanitară pe tot parcursul derulării procesului electoral”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Electorale Permanente.

Locuitorii din 36 de oraşe şi comune din 23 de judeţe sunt aşteptaţi la vot, duminică, în cadrul alegerilor locale parţiale.

Aur sesizează nereguli la Bragadiru

AUR acuză nereguli în organizarea alegerilor locale parţiale la Bragadiru, afirmând că deja sunt reclamate primele tentative de fraudare a votului în secţiile de votare.

”Pregătirile pentru alegerile locale parţiale sunt pe ultima sută de metri la Bragadiru. Tensiunea pluteşte în aer, în contextul în care lupta pentru funcţia de primar este strânsă şi se dă între reprezentanţii sistemului – Gabriel Lupulescu (PNL), Teodora Desagă (USR-PMP) – şi reprezentantul singurului partid de opoziţie, anti-sistem, Costin Ioniţă (AUR). Deja sunt reclamate primele tentative de fraudare a votului în secţiile de votare”, anunţă formaţiunea într-un comunicat.

Membri ai AUR din secţiile de votare au observat inadvertenţe în listele de alegători şi faptul că în unii membri se află în relaţie de rudenie – soţ şi soţie, surori. 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele