Salariile din sănătate vor fi plătite, a anunţat ministrul Sănătăţii Victor Costache

0

Ministrul Sănătăţii a discutat cu Finanţle despre necesitatea unei rectificări bugetare pozitive pentru plata salariilor și suplimentarea fondurilor Sănătății.

„Am avut o primă întâlnire cu ministrul Finanțelor Publice, în prezența premierului Ludovic Orban și a vicepremierului Raluca Turcan, în care am discutat despre necesitatea unei rectificări bugetare pozitive pentru plata salariilor și suplimentarea fondurilor Sănătății, astfel încât să nu existe discontinuități în derularea programelor și proiectelor existente, precum și în plata salariilor. Cadrele medicale vor primi drepturile salariale conform muncii prestate și a prevederilor legale”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

La preluarea mandatului la minister, Costache a anunțat că o prioritate pentru el în acest mandat va fi rectificarea bugetară pozitivă.

Tot atunci, Ludovic Orban declara că se va face o evaluare a necesităților, la rectificare, întrucât banii nu sunt suficienți pentru a încheia anul, în domeniul sanitar, şi nici pentru salarii. La rândul său, vicepremierul Raluca Turcan a spus că deficitul la fondul public de sănătate este, în primele nouă luni, de trei miliarde de lei.

„Evident rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa. Încă nu vă putem spune care este cifra (la rectificare – n.r.). Cert este că nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru programe de sănătate, nici în ceea ce privește bugetul Casei”, a spus în 7 noiembrie Ludovic Orban.

El a fost completat de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a spus că nu sunt bani nici pentru salarii.

„Nici de salarii. E vorba de aproximativ 4 miliarde de lei”, a spus Victor Costache.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele