Nu salariile îi alungă pe medici, ci mediul în care lucrează

0
medici

Cătălina Poiană, prorectorul Universităţii “Carol Davila”, spune despre plecarea medicilor din ţară, că acesta a început să scadă, dar că, totuşi, majorările salariale nu au avut efectul dorit.

“Sunt încă multe alte lucruri care trebuie rezolvate în sănătate. Deficitul de medici e o realitate, dar e dezechilibru între numărul de medici pe diferite localităţi. Nu se poate remedia prin posturi scoase la concurs, ci dotări în spitale, să facă acele spitale atractive pentru tineri. Am constatat că principalele lucruri nu erau salariile, ci condiţiile de muncă, accesul la activitatea de cercetare, resurse pentru cercetare ştiinţifică”, a mai spus Cătălina Poiană.

Duminică, aproape 8.500 de absolvenţi de Medicină au susţinut examenul de rezidenţiat, cea mai mare aglomeraţie fiind la Medicina Dentară.

Citește și: Sănătatea este subfinanțată și are manageri proști

Pe domeniul Medicină au fost repartizate, anul acesta, 1.208 locuri şi candidează 2.406 medici înscrişi, concurenţa fiind de doi pe un loc. Pentru medicină dentară au fost înscrişi 600 de candidaţi, pe un total de 95 de locuri, concurenţa fiind de 6 pe loc. La Farmacie au fost 243 de candidaţi pe 60 de locuri, relatează Mediafax.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele