Salariul minim pe economie va creşte la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018

0

Salariul minim şi punctul de pensie cresc de la 1 ianuarie. Pensia minimă va fi şi ea majorată.

Responsabilii au anunţat că pregătesc reducerea impozitelor pentru profesiile liberale, dar şi pentru veniturile din chirii, activităţi agricole sau dobânzi. Însă, peste 450 de mii de firme din România au primit vestea proastă că de la începutul anului viitor, vor plăti un impozit de 1 la sută din cifra de afaceri, indiferent dacă au sau nu, profit.

Citiți și Tânăra propulsată de Hrebenciuc cu cel mai mare salariu din Camera Deputaților!

Creşterea punctului de pensie cu 100 de lei, dar şi a salariului minim brut, a fost anunţată de ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu: “Salariul minim brut pe ţară să crească la 1900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă salariului prevăzut în programul de guvernare, care era de 1550 de lei de la 1 ianuarie 2018.

Calculele arată de fapt că, în loc de o creştere a netului la 1133 de la 1065 cât este acum, promisă în progeramul de guvernare de la 1 ianuarie, oamenii care au salariul minim vor primi de fapt doar 47 de lei.

Mamele care iau indemnizaţia minimă pentru creşterea copilului primesc de la anul 17 lei în plus pe luna. O sumă care nu ajunge nici pentru un pachet de scutece.

Anunţurile au continuat cu reducerea masivă a contribuţiilor pentru veniturile din activităţi independente. Medicii, avocaţii, notarii, jurnaliştii, artiştii şi alte profesii liberale vor plăti la sănătate şi pensii doar cât pentru salariul minim pe economie, potrivit propunerilor Guvernului.

Firmele în schimb, au primit o veste proastă: peste 450 de mii de companii, care au cifra de afaceri sub un milion de euro, vor plăti 1% impozit pe toate facturile care trec prin firma şi nu pe profit cum este în prezent. S-au mai anunţat şi măsuri pentru combaterea evaziunii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele