Tânăra propulsată de Hrebenciuc cu cel mai mare salariu din Camera Deputaților!

0

Cu toate că este preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD, Liviu Dragnea are un salariu mai mic decât unul dintre subordonaţii săi, o beizadea propulsată în funcții de rang înalt de către Viorel Hrebenciuc.

Cel mai bine plătit este secretarul general al Camerei Deputaţilor, care nu are niciun rol în luarea deciziilor politice, însă este responsabil cu felul în care banii Camerei sunt cheltuiţi.

Citiți și Guzganul rozaliu vs. Ponta sau cum și-a pus Hrebenciuc premier!

Secretar general al Camerei Deputaţilor este Silvia-Claudia Mihalcea. Are doar 38 de ani şi ocupă funcţia actuală din ianuarie. Ea câştigă, în fiecare lună, un salariu brut de 17.900 de lei, în timp ce preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, este remunerat lunar cu un salariu brut de 16.675 de lei.

Camera Deputaţilor a făcut publică lista cu salariile aleşilor la începutul lunii octombrie, dar şi remuneraţiile lunare ale persoanelor care ocupă poziţii de conducere în serviciile Camerei şi în birourile parlamentare.

Vice-preşedinţii Camerei primesc un salariu brut lunar de 15.515 lei. Un deputat are trecut pe ştatul de plată suma brută de 14.500 de lei, în timp ce preşedntele unei comisii permanente primeşte 14.065 de lei, cu 435 de lei mai mult decât vice-preşedinţii, în timp ce secretarii comisiilor sunt recompensaţi lunar cu un salariu brut de 13.340 de lei.

Salariul maxim al unui expert parlamentar este de 7.289 de lei, în timp ce un consilier parlamentar câştigă lunar 8.859 de lei.

Aceste sume sunt foarte mari, având în vedere că salariu mediu brut din România este de doar 3.329 de lei.

Claudia Mihalcea este  fostul director general al Oficiului Național al Registrului Comerțului și, mai ales, a lucrat timp de 10 ani la cabinetul lui Viorel Hrebenciuc, după cum recunoștea liderul PSD într-o discuție purtată cu generalul Dumitru Iliescu, a cărei interceptare a fost făcută în dosarul în care Hrebenciuc și Dan Șova sunt acuzați de trafic de influență.

În Monitorul Oficial nr. 134/2017, a fost publicată Hotărârea Camerei Deputaților nr. 14 din 21 februarie 2017, prin care Silvia-Claudia Mihalcea a fost numită în funcția de secretar general al Camerei Deputaților, conform digi24.ro

Născută la Dej, județul Cluj, în 1979, tânăra se poate lăuda cu o carieră de succes: a început să lucreze la Camera Deputaților încă din timpul facultății (între 1998-2002 a urmat cursurile Facultății de Drept a Universității „Nicolae Titulescu”, iar în 2000 se și angaja la Parlament, colaborator), la 30 de ani devenea subsecretar de stat și vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, iar la 33 de ani prelua funcția de director general al Oficiului Național al Registrului Comerțului. A condus ONRC aproape toată perioada guvernării Ponta și încă câteva luni, până în martie 2016, după care a revenit la Camera Deputaților, tot într-un post călduț și sigur, de secretar general adjunct.

Acum, Silvia-Claudia Mihalcea este secretar general plin și, implicit, are pe mână întreg bugetul Camerei, cifrat în 2017 la 245,61 milioane de lei.

În octombrie 2014, când procurorii DNA începeau urmărirea penală împotriva lui Viorel Hrebenciuc și a lui Dan Șova, apăreau în presă stenograme ale unor discuții purtate de liderul PSD cu generalul Dumitru Iliescu, fost director al SPP. Într-una din convorbiri, Hrebenciuc vorbea despre „fata lui” de la Registrul Comerțului, fata care a fost 10 ani la cabinetul său.

În ordonanța de urmărire penală, procurorii arătau:

„La solicitarea lui Iliescu Dumitru, Hrebenciuc Viorel i-a promis acestuia că va interveni pe lângă Mihalcea Silvia Claudia, funcționar în cadrul Oficiului Național al Registrului Comerțului, asupra căreia a lăsat să se creadă că are influență, pentru a o determina să îl ajute pe Iliescu Dumitru să înregistreze în Registrul Comerțului drepturile asupra S.C. Agenția Română de Securitate S.R.L. În acest sens, Hrebenciuc Viorel a contactat-o la data de 13.08.2014 pe Mihalcea Silvia Claudia și i-a comunicat că urmează să se prezinte la ea, numita Lupu Mihaela, avocata lui Iliescu Dumitru, persoana ce vine din partea lui, astfel cum rezultă din următorul fragment:

Viorel Hrebenciuc: La Registru e fata mea.
Dumitru Iliescu: Cine?
Hrebenciuc: Silvia.
Iliescu: Nu ştiam.
Hrebenciuc: Păi, nu a fost la cabinet la mine zece ani? E foarte bună. Vă ştie ea, nu trebuie să o cunoaşteţi.
Iliescu: Daţi-mi şi mie numărul ei. Nu mă duc eu, trimit pe cineva (…)
Hrebenciuc: Nici Andreea nu răspunde. Mă sună ele. Cât stăm noi de vorbă, mă sună una din ele. Poate o fi plecată, se mărită și ea acum. În sfârșit, mă sună ele.
Iliescu: Și am luat toate măsurile necesare, am blocat tot peste tot, în fine. Sunt într-o situație destul de delicată, pentru că, fiind în familie, mai cunoaște …
Hrebenciuc: Mă sună Silvia. (Vorbește la telefon: „Ce faci, Silvia? Ești în vacanță, ce-i cu tine? Dar unde ești? Aaa, nu ai fost în concediu? Când e nunta, Silvia? A, mai e timp. O să te caute din partea mea… Pa, pa!”) Era la Asirom, telefonul era în geantă, ca la femei.”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele