Marcel Ciolacu este noul şef al Camerei Deputaţilor, pesediştii şi acoliţii lor au strâns rândurile

0

Deputatul PSD Marcel Ciolacu a fost ales miercuri preşedinte al Camerei Deputaţilor, post rămas vacant după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Marcel Ciolacu, în prezentarea candidaturii pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor: ”Am făcut ca şi partid suficiente greşeli sau decizii care ne-au costat, asta nu înseamnă că putem să ne jucăm cu cuvântul ”democraţie” şi cu cuvântul ”majoritate”„”. Ciolacu a obţinut 172 de voturi pentru postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Deputatul PNL Raluca Turcan, susţinută şi de PMP şi USR, a obţinut 100 de voturi, iar candidatul UDMR Kelemen Hunor a fost votat de 20 de deputaţi.

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordine alfabetică, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Este declarat ales preşedinte al Camerei Deputaţilor candidatul care a întrunit votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu condiţia respectării cvorumului legal.

Citeşte şi: Ștefănescu, Vasilescu și Vâlcov sunt istorie pentru PSD

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele