Sam Altman se alătură Microsoft după ce a fost demis de la conducerea OpenAI

1
- Reclama -

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat luni că fostul șef destituit al OpenAI, Sam Altman, și Greg Brockman, se vor alătura Microsoft pentru a conduce o nouă echipă de cercetare avansată a AI, relatează Reuters.

Fostul președinte și co-fondator al OpenAI, Brockman, a renunțat vineri la funcție, în urma concedierii lui Altman.

Nadella a părut, de asemenea, să confirme numirea lui Emmett Shear ca noul CEO al OpenAI, spunând că „așteaptă cu nerăbdare să-l cunoască pe Emmett Shear și noua sa echipă și să lucreze cu ei”.

Shear, noul șef de la OpenAi, a co-fondat Twitch și a renunțat la platforma de streaming video live deținută de Amazon.com Inc. la începutul acestui an.

Sam Altman a fost destituit de la conducerea OpenAi vineri, iar peste weekened el a încercat să recâștige funcția, cu ajutorul Microsoft, dar nu a reușit.

- Reclama -

Decizia de a nu-l reinstala pe Altman la conducerea OpenAi ar încurca eforturile investitorilor și angajaților companiei din spatele ChatGPT de a stabiliza firma prin aducerea lui înapoi după ce consiliul l-a concediat vineri într-o mișcare care a zguduit lumea tehnologiei.

Dacă Altman ar fi revenit la OpenAI, Microsoft, cel mai mare susținător al său, se gândea să își asume un rol în consiliul de administrație al companiei.

Microsoft ar fi putut fie să ocupe un loc în consiliul de administrație al OpenAI, fie să își asume un rol de observator fără drept de vot.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele