Șansă enormă pentru România. O companie auto vrea să producă mașini lângă Cluj

2
auto companie auto

O companie auto se află în negocieri avansate cu autorităţile române şi ar putea să producă maşini în România, în următorii ani. Investitorul ar vrea să închirieze integral un parc industrial de 150 de hectare, la Cluj.

 

Investiţia ar porni de la câteva sute de milioane de euro şi ar putea să demareze într-un an sau doi, dacă firma, al cărui nume este ţinut secret deocamdată, pentru a nu compromite negocierile, va bate palma cu autorităţile din Cluj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a evitat să dea numele companiei, dar a oferit alte detalii. „Nu ţin secret pentru că aş fi eu secretuos, dar companiile mari pretind de fiecare dată discreţie şi sunt de acord să facă informaţiile publice abia atunci când se semnează o înţelegere”, a punctat Tişe.

Vezi și Dacia a ajuns la automobilul cu numărul 7.000.000

Investitorul, ținut secret, s-a arătat interesat de un teren de 150 de hectare, mai precis de parcul industrial Tetarom 5 de situat la mai puţin de 15 kilometri de Cluj, în comuna Luna.

Loculul nu a fost ales întâmplător, ci este unul strategic. De aici, investitorul ar avea acces imediat atât la autostradă, cât şi la Aeroportul Internaţional Cluj, ceea ce ar fi esenţial pentru exportul maşinilor sau a componentelor auto care ar putea fi fabricate în România.

Vezi și UPDATE: e-UpCity, primul autobuz electric românesc fabricat în Baia Mare de ATP Group

În România, principalele investiţii în industria auto au fost făcute de Renault şi Ford. Cele două companii uriaşe au investit miliarde la Mioveni, respectiv Craiova.

În trecut, România a mai negociat şi cu alte companii importante din acest domeniu. Peugeot şi Mercedes sunt numai două dintre numele care au tatonat terenul şi au purtat negocieri importante cu autorităţile române.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele