Turismul global a crescut cu 4%

0

Sosirile de turişti internaţionali la nivel mondial au crescut şi anul trecut, pentru al zecelea an consecutiv, însă ritmul de creştere a încetinit până la 4%, de la un avans de 7%, respectiv 6% în 2017 şi 2018, ca urmare a încetinirii economiei mondiale, a incertitudinilor geopolitice şi a Brexitului, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO), transmite AFP.

În total, anul trecut la nivel mondial au fost înregistrate 1,5 miliarde sosiri de turişti internaţionali, cu 54 milioane mai mult decât în 2019. Toate regiunile s-au bucurat de o creştere a sosirilor de turişti internaţionali iar Franţa, Spania şi SUA ar urma să rămână cele mai vizitate ţări, potrivit documentelor provizorii disponibile pentru 2019, au declarat într-o conferinţă de presă responsabilii UNWTO.

Încetinirea ritmului de creştere „are legătură cu perfomanţa economiei mondiale, care a înregistrat o creştere de aproximativ 3%”, a explicat Sandra Carvao, responsabil cu tendinţele de piaţă la UNWTO, citând de asemenea „o incertitudine destul de ridicată care are legătură cu Brexit-ul”, „încetinirea economiei germane” şi impactul „problemelor geopolitice”. De asemenea, falimentul tour-operatorului britanic Thomas Cook a contribuit şi el la încetinire.Cu toate acestea, Sandra Carvao a relativizat încetinirea ritmului de creştere, precizând că vine după doi ani de creştere „spectaculoasă (…) cu mult peste ceea ce ne puteam aştepta”. 2017 şi 2018 „nu au fost ani de creştere normală (…). Revenim la nivelurile istorice de creştere pentru turismul internaţional”, a precizat oficialul UNWTO.

Citește și: Iohannis ar vrea mărirea pensiilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele