Maternitatea SANCONFIND sărbătorește Săptămâna Internațională a Alăptării

0
alimentația la sân
- Reclama -

În fiecare an, în perioada 1-7 august are loc Săptămâna Internațională a Alăptării. Acest eveniment se organizează la inițiativa World Alliance of Breastfeeding Action (WABA), o rețea internațională de organisme care lucrează împreună cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF pentru a încuraja alăptarea și a îmbunătăți starea de sănătate a bebelușilor din întreaga lume.

Maternitatea SANCONFIND sărbătorește acest eveniment oferind mamelor suport și o serie întreagă de sfaturi și informații despre alăptarea la sân și alimentația mamei în timpul sarcinii.

”Este foarte important ca nou-născutul să fie pus cât mai repede la sân pentru a stimula secreția lactată și pentru consolidarea legăturii speciale dintre mama și nou-născut. Noi recomandăm alimentația naturală, laptele matern fiind cel mai bun pentru creșterea și dezvoltarea nou-născutului, prin calitățile sale nutriționale, antiinfecțioase, antialergice dar și pentru relația psiho-afectivă dintre mama și copil”, recomandă medicul specialist neonatolog Eugenia Grumezescu, de la Maternitatea SANCONFIND.

Citește și: Dr. neonatolog Grumezescu de la SANCONFIND recomandă contactul ”skin to skin” imediat după naștere și alăptarea în prima oră de la naștere

Câteva dintre avantejele alăptării pentru nou-născut: reduce riscul apariției alergiior, stimulează dezvoltarea cognitivă, scade incidența morții subite la sugar, reduce riscul diabetului zaharat de tipul 1 și 2, previne malnutriția, reduce riscul obezității și al hipercolesteromiei.

Și mama are, la rândul ei, avantaje dacă alăptează la sân: accelerează pierderea în greutate – protejează împotriva cancerului de sân și de ovar, oferă protecție împotriva osteoporozei postmenopauzale, scade riscul apariției diabetuui zaharat de tip 2, scade necesarul de insulină la mamele diabetice.

- Reclama -

În România, 30% dintre mame alăptează în prima lună și numai 12,6% dintre ele își mai hrănesc copilul la sân până când acesta împlinește 6 luni (conform stirileprotv.ro). În țările nordice, rata alăptării exclusive este în jur de 89%.

Prima dată, săptămâna alăptării a fost aniversată în 1992, în Marea Britanie, Franța, Spania și China. De atunci, săptămâna alăptării este sărbătorită în fiecare an, de pe 1 pe 7 august, în peste 170 de țări.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele