Săptămâna patimilor: Ghiță, arestat la Belgrad

0
- Reclama -

 

Pentru mai mulţi politicieni de frunte ai ţării astăzi este o zi neagră și nu din motive religioase ci din unele mult mai lumești, legate de posibile viitoare denunţuri.

Sebastian Ghiță a fost prins la Belgrad și ar urma să fie adus în țară, potrivit Digi24. Poliția română anunță că a colaborat cu autoritățile din zece state (Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa) pentru capturarea fostului deputat. În cursul nopții de joi spre vineri, el a fost legitimat de poliția sârbă. Era însoțit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce Sebastian Ghiță a prezentat documente false.

Lui Ghiță i se va face dosar penal în Serbia pentru folosire de acte false, urmând ca ulterior să aibă loc procedura de extrădare, a spus Carmen Dan, Ministrul de interne.

„În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, in cursul acestei nopţi, in Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian”, anunţă IGPR într-un comunicat. Ghiţă este cercetat penal în mai multe dosare fiind acuzat de spălare de bani, folosire de informații confidențiale, șan­taj, mită, cumpărare de influență, conducere fără permis, și i s-a stabilit o cauțiune de 13 mi­lioane de euro. Acesta a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar, iar în 10 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui, ulterior fiind dat în urmărire internațională.

- Reclama -

 

 

sursa foto: tvr.ro

 

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele