Scandal uriaș, cel mai cunoscut ciclist al momentului a fost depistat pozitiv

0

Britanicul Chris Froome, cvadruplu câștigător al Turului Franței, a fost depistat pozitiv cu ocazia unui control efectuat în timpul ediției din acest an a Turului Spaniei.

În urma unui control la care a fost supus pe 7 septembrie, la finalul celei de-a 18-a etape din Vuelta, Froome a fost depistat pozitiv la salbutamol, un bronhodilatator, iar contraexpertiza a confirmat rezultatul primului test, precizează UCI într-un comunicat.

Ciclistul a negat orice intenție dubioasă. „Este bine cunoscut faptul că sufăr de astm și știu exact care sunt regulile. Utilizez un inhalator pentru a ține sub control simptomele (întotdeauna în limitele permise) și sunt sigur că voi fi testat în fiecare zi când port tricoul de lider. Astmul meu s-a agravat în La Vuelta, așa că am urmat sfatul medicului echipei, de a crește doza mea de salbutamol. Ca întotdeauna, am avut cea mai mare grijă să mă asigur că nu am folosit mai mult decât doza admisă. Tratez cu foarte mare seriozitate poziția mea de lider în acest sport. UCI are absolut dreptul de a examina rezultatele testelor și, împreună cu echipa, voi furniza orice informație necesară”, a declarat Froome.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele